One Piece World Seeker. Un joc spectaculos, cu o poveste excelentă, însă cu mici bug-uri

One Piece World Seeker. Un joc spectaculos, cu o poveste excelentă, însă cu mici bug-uri

Jocurile realizate după diferite seriale de tip anime sunt, în general, foarte slabe. Bandai Namco Entertaiment a lansat, însă, un joc care reprezintă, fără îndoială, o excepție – One Piece World Seeker. Jocul are o calitate grafică ridicată și o poveste pe măsura seriei anime One Piece ,relateaza Gadgetreport.ro

Seria One Piece are un succes enorm, din toate punctele de vedere. Sunt peste 700 de episoade plus un numar de 82 de cărți  de tip manga, cât și jocuri pentru aproape toate platformele existente.

În cel mai nou joc, intitulat One Piece World Seeker,  îl avem în prim-plan pe Monkey D. Luffy, așa-zisul „pirat cu pălărie de paie”. Eroul jocului ajunge pe Prison Island alaturi de echipajul său în căutarea unei comori. Însă toată această comoară a fost un pont fals, iar Luffy este nevoit să își caute echipajul, împrăștiat pe insulă.  Armata încearcă să îl oprească prin toate mijloacele.

Bandai Namco oferă în One Piece World Seeker o experiență open world. Avem o hartă realtiv mare, pe care trebuie să o străbatem dintr-o parte în alta pentru îndeplinirea task-urilor și eliberarea insulei de trupele navy.

Din păcate, chiar dacă avem o poveste bine închegată și amuzantă, misiunile sunt repetitive și plictisitoare . Aproape în fiecare dintre acestea, suntem puși sa ajungem din punctul A în punctul B și să eliminăm diferite personaje sau să căutăm materiale pentru a ajuta localnicii sau echipajul lui Luffy.

Repetitivitatea misiunilor din One Piece World Seeker probabil ne va plictisi, chiar și drumurile pe care le vom face pe parcursul acestora, însă creatorii jocului au încercat să le facă mai simple fie prin fast travel fie prin posibilitatea lui Luffy de a se cățăra pe diferitele obiecte, încercând o experiență asemănătoare cu seria de jocuri Spiderman.

Nu a fost o reușită deoarece, după primul copac, clădire sau gard cățărat,  este foarte dificil să controlezi mișcarea, momentul oportun.

Având în vedere că One Piece World Seeker este un titlu open world, sunt și câteva elemente RPG prin care putem să învățăm miscări noi pentru o deplasare cât mai rapidă pe hartă , eliminarea mai ușoară a inamicilor prin elasticitatea corpului piratului Luffy, iar pentru a avea succes ai la dispoziție diferite echipamente ce vor mări aceste atribuții.

Luffy are două stiluri de luptă ce pot fi activate încă de la început.  Unul dintre acesta ne dă posibilitatea să ne mișcăm în luptă mai ușor , iar cel de-al doilea ne oferă mai mult damage, însă cu mișcări mai greoaie.

Chiar dacă One Piece World Seeker are câteva bile negre precum repetitivitatea misiunilor, bug-urile sunt compensate de cut scene-urile și dialogul plin de umor.  Lipsește, însă, o prezentare pe scurt a personajelor principale, aceasta fiind de mare ajutor pentru noii jucători.

În plus, chiar dacă cut scene-urile sunt foarte bine realizate și pline de umor , liniile de dialog din afara lor ( de exemplu când încerci să preiei un quest de la un localnic al insulei) sunt doar pe bază de text, iar vocile personajelor strâlucesc prin absență, ceea ce dezamăgește.

Grafica jocului se prezintă însă extraordinar, îmbinând elementele tematice ale stilului anime cu elementele 3d ale hărții – satele, fortărețele cât și orașul Steel City.

În concluzie, One Piece World Seeker are o poveste foarte bună, cu un voice acting superb și o grafică la fel de bine implementată, însă lipsesc câteva detalii, de la absența introducerii personajelor la numărul limitat de misiuni.

GadgetReport.ro ofera nota 6,5 din 10 pentru titlu One Piece World Seeker. Jocul merită încercat chiar dacă nu sunteți fani ai seriei de anime și manga One Piece .