Orange Passpoint. Cum sa stai gratuit pe internetul de la Orange

Data: 25/03/2014 | Autor: .

iosOrange a lansat pe piata romaneasca tehnologia Passpoint, prin intermediul careia cei care detin un smartphone sau o tableta se pot conecta gratuit la hot spot-urile Orange. Fie că ești client Orange sau nu, te poți conecta la internet wireless.

Ai net gratuit la viteze de până la 144 Mbps pe telefon, laptop sau tabletă în magazine Orange, hoteluri, restaurante, baruri, malluri, supermarketuri, precum și în stațiuni montane sau de pe litoral, pe Arena Națională din București și în centrul orașelor București și Sibiu

Orice utilizator de servicii de telefonie mobila, indiferent de rețeaua in care este inregistrat, se poate conecta gratuit la hot spot-urile Orange Wi-Fi timp de 2 ore, autentificarea se face prin portal, iar parola se primește prin SMS.

Pentru clienții Orange accesul este nelimitat prin tehnologia Passpoint.

Rețeaua Wi-Fi pusa la dispoziție de Orange Romania este una dintre primele rețele din Europa compatibile Passpoint, in care autentificarea se realizeaza fara nume de utilizator și parola, ci doar cu ajutorul cartelei SIM a clienților.

Folosirea acestei tehnologii permite conectarea și autentificarea automata a utilizatorilor.

Astfel, clienții ce folosesc dispozitive compatibile acestei tehnologii (terminale cu iOS7 sau anumite terminale Samsung cu sistem de operare Android) se vor conecta automat și in mod securizat in orice hot spot Orange, daca aleg SSID Orange Mobile Wi-Fi.

Accesul se realizeaza fara sa fie necesara o configurare prealabila, singura condiție ce trebuie indeplinita este ca interfața Wi-Fi sa fie deschisa.

Utilizatorii ce nu dețin dispozitive compatibile Passpoint, dar care suporta protocolul EAP-SIM/AKA, se vor putea conecta daca selecteaza manual acest tip de autentificare la prima incercare de conectare la rețea. Ulterior primei autentificari, toate conectarile se vor realiza automat.

Pentru detalii și informatii suplimentare intrati AICI

Lista telefoanelor care suporta protocolul EAP-SIM/AKA este disponibila AICI