Orange Smart Home îţi monitorizează casa de hoţi, incendii şi inundaţii

Data: 19/02/2016 | Autor: .

Orange Smart Home îţi monitorizează casa de hoţi, incendii şi inundaţiiOrange a lansat prima soluţie de monitorizare a locuinţei cu ajutorul unor senzori pentru fum, mișcare, inundație, ușă/fereastră, priză și cameră video Wi-Fi. Denumită Orange Smart Home, soluţia poate fi cumpărată printr-un abonament lunar de 15 euro, pe o perioadă de doi ani.

Orange Smart Home include un sistem de senzori wireless gestionați printr-o aplicație dedicată ce poate fi accesată de pe telefon, tabletă sau laptop.

Pachetul are doi senzori la alegere, un dispozitiv central la care aceștia sunt conectați, un SIM de date mobile, notificări nelimitate pe e-mail și SMS și acces la aplicația Orange Smart Home ce permite monitorizarea și controlul casei. Pachetul poate fi achiziționat printr-un abonament lunar de 15 euro, pe o perioadă de doi ani.

Soluția Orange Smart Home poate fi personalizată cu senzorii doriți, în funcție de nevoile fiecărui client, iar pachetul de bază poate fi completat cu senzori suplimentari, ce pot fi achiziționați separat:

Senzor pentru ușă/fereastră – 29 euro
Senzor de fum – 39 euro
Senzor de inundație – 39 euro
Senzor de mișcare – 39 euro
Priză inteligentă – 39 euro
Cameră Wi-Fi – 69 euro

Soluția este ușor de instalat, chiar și de către persoanele mai puțin tehnice, iar, pentru a funcționa, dispozitivul central are nevoie de internet de mare viteză. Pachetul include și un SIM de date care asigură backup-ul soluției în cazul în care conexiunea principală la internet pică, monitorizând în continuare casa și trimițând alerte dacă este cazul.

Senzorii Orange Smart Home sunt conectați la dispozitivul central, ceea ce facilitează setarea diferitelor acțiuni și scenarii. Spre exemplu, prin funcția de verificare a temperaturii, disponibilă în senzorii de fum, clienții pot seta temperatura la care centrala termică să fie pornită, prin activarea prizei electrice.

De asemenea, tot în funcție de scenariile prestabilite, clienții primesc notificări pe e-mail și SMS. Astfel, pus pe ușa de la intrare, senzorul de ușă/fereastră va avertiza utilizatorul Orange Smart Home când cineva intră în casă, acesta putând verifica identitatea persoanei prin conectarea la camera video Wi-Fi.

„Credem că viitorul este al produselor conectate care ne ușurează viața și se adaptează nevoilor consumatorilor. Orange Smart Home a fost foarte bine primită de către utilizatorii care au testat-o timp de două luni” a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer la Orange România.

Pentru mai multe detalii despre Orange Smart Home, vizitați orange.ro/smarthome.