Owlet Monitor Duo. Tu cum îți monitorizezi bebelușul?

Dacă ai intrat recent în rolul de mămică sau tătic, cu siguranță vrei să afli cât mai multe despre starea de sănătate a bebelușului tău. O soluție este să stai tot timpul cu ochii pe el, cu termometrul în mână, atent la cum respiră și cum se mișcă.  Altă variantă este să îți cumperi un sistem de monitorizare. Dintre ofertele de pe piață, noi am ales Owlet Monitor Duo, o soluție optimă care monitorizează pulsul și nivelul de oxigen din sânge al bebelușului, îi analizează somnul și starea generală de sănătate și îl monitorizează video, avertizându-ne când apare orice problemă.

Urmărește în clipul video de mai jos un review dedicat acestui produs.

 

Atunci când vrei să afli cum stă micuțul cu sănătatea, Owlet Monitor Duo, de la Owlet Care, reprezintă o soluție optimă, la un preț destul de mare, de aprox. 2000 de lei (359 lire sterline plus taxe transport), însă cu beneficii pe măsură.

Owlet Monitor Duo este format din două gadgeturi distincte, pe care le poți cumpăra și separat.

Owlet Smart Sock

În primul rând vorbim de Owlet Smart Sock, un sistem de senzori care măsoară pulsul copilului și nivelul de oxigen din sânge. Acesta vine sub forma unei șosete speciale, cu trei mărimi diferite, în funcție de vârsta bebelușului și care, odată plasat pe unul dintre picioare, începe să colecteze și să transmită datele către o bază specială, legată la rețeaua wireles de acasă și mai apoi către o aplicație dedicată de telefon mobil.

Cu ajutorul aplicației, vei afla cum se comportă copilul, dacă e liniștit sau agitat, cum arată pulsul și nivelul de oxigen din sânge. Pe baza datelor, aplicația îți prezintă tot felul de statistici, printre care și calitatatea somnului.

Datele vin prin bluetooth, iar distanța dintre bază și șoseta specială cu senzori este destul de mare. Noi am folosit-o într-un apartament destul de mare, iar conexiunea a funcționat, fără probleme, pe o rază de aprox. 20 de metri.

Owlet Sock se încarcă printr-un cablu mini-usb conectat la bază, în aproximativ 2 ore, iar autonomia este suficientă pentru aproape două zile de funcționare.

Owlet Cam

Al doilea gadget care vine să completeze sistemul de monitorizare al bebelușului este Owlet Cam HD Video Baby Monitor, o cameră video Full HD care transmite imaginile video către aceiași aplicație, astfel încât, în același loc, vei vedea imaginile live cu copilul și vei afla și cum stă cu sănătatea.

Mai mult chiar, camera Owlet Cam monitorizează și temperatura din cameră și îți afișează informațiile pe ecranul telefonului.

Camera o poți plasa oriunde, având un cablu destul de lung și, foarte interesant, o poți transforma și în cameră wireless, dacă la mufa USB îi atașezi o baterie externă.

În ceea ce privește calitatea imaginii, aceasta este foarte bună, atât pe zi cât și în intuneric, iar camera înregistrează 24 de ore pe cardul SD inclus (16 GB). Vei putea să vezi imaginile live, în aplicație, sau înregistrat, prin descărcarea video-urilor pe un laptop sau pc.

Camera Owlet Cam se conectează la aplicația din telefon direct din aplicația gratuită Owlet Care, pe care o descarci din magazinul de aplicații pentru Android sau iOS.

Contul pe care ți-l creezi pe aplicație, cu user si parolă, îl vei putea folosi pe mai multe telefoane. Noi l-am folosit pe trei, iar aplicația a transmis în direct toate informațiile pe smartphone-uri fără niciun fel de probleme.

Mai mult chiar, prin intermediul camerei, vei putea auzi ce face copilul, dacă plânge etc. În plus, vei putea să vorbești cu el prin microfonul dedicat.

Principalele avantaje Owlet Monitor Duo

În esență, acest sistem de monitorizare s-a dovedit a fi o soluție excelentă pentru a afla tot timpul cum se comportă bebelușului. Nu va mai fi nevoie să stea tot timpul cineva cu el pentru că vei vedea și auzi pe aplicație tot ceea ce face, iar datele privind pulsul și nivelul de oxigen din sânge îți vor oferi informațiile necesare privind starea lui de sănătate.

Interfața este simplă, ușor de folosit, iar instalarea gadgeturilor este extrem de ușoară. Astfel că, după aproape o săptămână de folosire, ne declarăm extrem de mulțumiți de ea chiar dacă, înainte de achiziție, am fost preocupați de nivelul de radiații emis de senzorul pe bluetooth, temeri însă pe care le-am depășit foarte ușor, după o documentare în detaliu.

În viitor, senzorul de pe șosetă îl vom folosi în hainele copilului, astfel că îl vom putea monitoriza și după ce acesta va trece de stadiul de bebeluș. Mai mult, camera, care oferă o imagine de calitate, o vom folosi în continuare pentru a monitoriza somnul acestuia ani de zile de acum încolo.

Iar când vom renunța la monitorizare, o vom folosi pe post de cameră video clasică de supraveghere pentru casă, având în vedere că oferă o imagine excelentă și înregistrează 24 de ore pe cardul inclus.

Dacă vă interesează Owlet Monitor Duo, îl puteți cumpăra de pe site-ul oficial. Achiziția o faceți cu cardul, în condiții de siguranță, și va ajunge la voi în câteva zile, cu curierul. Nu vei plăti taxe vamale pentru că produsul vine din Marea Britanie, nu din China.

Un ultim sfat. Produsul este unul de calitate și prețul reflectă acest lucru. Evitați să cădeți în tentația produselor ieftine pentru simplul motiv că vă veți trezi că nu funcționează, se deconectează des de la rețeaua wireless și se strică foarte ușor.