LG Signature OLED TV R. LG lansează primul televizor cu ecran rulabil

Data: 2/10/2020 | Autor: .

LG va lansa în magazine, în această lună, primul televizor cu ecran rulabil. Gadgetul are un ecran OLED cu o diagonală de 165 de centimetri şi un preț pe măsura tehnologiei, de 85.000 de dolari. Modelul LG SIGNATURE OLED TV R (model 65R9), numit și „televizorul-tapet”, reprezintă o adevărată revoluție în domeniul home entertainment, prin soluția tehnică în premieră și prin abilitatea sa de a se ridica și a se rula la o simplă atingere de buton

Prototipurile au fost prezentate anul trecut la CES, din Las Vegas.

Televizorul beneficiază de tehnologia cu micro LED care promite unghiuri largi de vizibilitate, contrast, culoare şi strălucire mult îmbunătăţite faţă de televizoarele OLED de la Samsung sau Sony şi chiar faţă de televizoarele LG existente.

LG SIGNATURE OLED TV R se poate transforma pentru a oferi opțiuni diferite de vizionare – Full View, Line View si Zero View – le permite clienților să folosească televizorul în moduri văzute ca fiind practic imposibile, înainte de dezvoltarea tehnologiei OLED.

Altfel spus, televizorul va putea fi folosit fie pe un segment din ecran, fie cu ecran integral, iar când nu e nevoie de el, poate fi rulat în interiorul unei cutii de mici dimensiuni care va găzdui şi boxa Dolby Atmos, de 100 de waţi.

Televizorul este 4K şi pe el se poate folosi Google Assistant sau Alexa.

Full View oferă o experiență de vizionare pe ecran mare, revelând pe deplin contrastul, adâncimea și realismul imaginilor. Calitatea imaginii și a sunetului AI, ce funcționează pe baza procesorului inteligent LG α (Alpha) 9 din a doua generație și a algoritmului Deep Learning, plasează acest televizor uimitor într-o clasă proprie.

Utilizatorii își pot folosi vocea pentru a transmite sarcini cu ajutorul Amazon Alexa, o nouă ediție a gamei de televizoare LG AI din 2019, alături de suportul pentru Apple AirPlay 2 și HomeKit. Prin suportul pentru AirPlay 2, utilizatorii pot reda cu usurință videoclipuri de pe iTunes și alte aplicați pentru video, muzică și fotografii, direct de pe dispozitivele lor Apple pe televizorul LG SIGNATURE OLED TV R. Cu suportul Apple HomeKit, utilizatorii își vor putea controla televizorul LG prin intermediul aplicației Home sau prin Siri.

 Line View permite ca televizorul LG SIGNATURE OLED TV R să fie parțial derulat, pentru administrarea acelor sarcini ce nu necesită un ecran TV întreg. În cadrul Line View, utilizatorii pot alege dintre funcții precum ClockFrameMoodMusic și Home Dashboard. Utilizatorii pot alege modul Clock pentru a verifica ora și vremea dintr-o singură privire, modul Frame pentru a afișa fotografii de familie partajate de pe un smartphone, sau modul Mood pentru a crea o atmosferă mai relaxantă.

În Zero View, toți cei 65 de inch ai televizorului LG SIGNATURE OLED TV R sunt ascunși vederii, pliați în baza aparatului. Chiar și în Zero View, utilizatorii pot accesa muzică și continut audio redat prin sistemul audio Dolby Atmos de 100W cu emisie frontală pe 4.2 canale. Calitatea premium este evidentă în tot aparatul, de la carcasa de aluminiu la difuzorul de calitate cu înveliș de lână creat de firma daneză Kvadrat.