OZN surprins in Chile. Inregistrarea video devenita virala pe internet

Data: 12/01/2017 | Autor: .

OZN surprins in Chile. Inregistrarea video devenita virala pe internetGuvernul din Chile a desecretizat o înregistrare video, realizata de la bordul unui elicopter al marinei militare, care arata un obiect zburator neidentificat (OZN), surprins de-a lungul coastei, între portul San Antonio şi Quinteros, pe 11 noiembrie 2014, relatează GadgetReport.ro

Înregistrarea video a fost realizată la o altitudine de 1.370 de metri, de camera cu infraroşii a elicopterului.

Potrivit Huffington Post, unul dintre militari a declarat în timpul cercetării evenimentului că obiectul avea „o structură plată, alungită“ si se deplasa cu o viteză similară cu cea a aeronavei – circa 244 de kilometri pe oră.

OZN-ul a emis două „jeturi de evacuare termice care nu coincideau cu axa de mişcare a obiectului”.

Personalul militar de la bordul avioanelor a luat legatura cu două staţii radar în încercarea de a identificaOZN-ul, dar niciuna dintre ele nu a raportat prezenta acestuia in spatiul aerian. În scurt timp, obiectul neidentificat a dispărut în nori.

„Unii cercetători au sugerat că ar  putea fi vorba de o aeronava de pasageri civilă, de mărime medie, iar materia care este emisă ar putea fi rezerva de apă de la bord, evacuată de echipaj. Totuşi, meteorologii susţin că nici altitudinea la care se deplasa obiectul, nici temperatura aerului din acel moment nu ar fi permis o astfel rata de condensare care să explice imaginile“, a anuntat, oficial, Comitetul de studiere a fenomenelor aeriene anormale CEFAA, parte a agenţiei chiliene a aviaţiei.