Panasonic Lumix FT7. O nouă cameră digitală rezistentă, inclusiv pentru filmări subacvatice

Data: 12/05/2018 | Autor: .

Panasonic Lumix FT7 este numele celei mai noi camere digitale din seria modelelor rezistente la condițiile dificile de mediu. Lumix FT7 este subacvatică (permite scufundări de până la 31 m) și rezistentă la șocuri (cădere de la 2m). Noul model dispune de un vizor electronic, senzor de 20,4 MPx și de un obiectiv cu zoom 4,6x (distanța focală minimă echivalent 135: 28mm). Camera ar urma să coste aprox. 450 euro, relatează GadgetReport.roPanasonic Lumix FT7 este numele celei mai noi camere digitale din seria modelelor rezistente la condițiile dificile de mediu. Lumix FT7 este subacvatică (permite scufundări de până la 31 m) și rezistentă la șocuri (cădere de la 2m). Noul model dispune de un vizor electronic, senzor de 20,4 MPx și de un obiectiv cu zoom 4,6x (distanța focală minimă echivalent 135: 28mm). Camera ar urma să coste aprox. 450 euro, relatează GadgetReport.ro

Noul Lumix FT7 dispune de o carcasă foarte rezistentă mecanic: protecție la scufundare până la 31m, protecție antipraf, rezistență la șocuri (căderi de la 2m înălțime), rezistență la frig (funcționare la -10 grade C) și la greutate de 100 kg.

Grație designului cu un minim de orificii, etanșărilor cauciucate și a utilizării sticlei securizate, camera este protejată la umezeală, praf, apă și nisip. Carcasa camerei are un perete mai gros, pentru a o face rezistentă până la presiunile dezvoltate la o imersie de 31 m sub apă și poate supraviețui căderilor de la până 2 m, conform normelor „MIL-STD 810F Method516.5-Shock”. Toate elementele camerei au fost testate pentru bună funcționare, inclusiv la -10 grade C.

Seria Lumix FT nu este doar construită să reziste la rigorile mediului extern, ci dispune de o busolă și de un altimetru. Puteți lua camera la pescuit sau în camping, în aventuri pe mare sau la scufundări subacvatice, vara sau iarnă la ski sau snowboard; Lumix FT7 va fi gata oricând pentru a înregistra imagini deosebite sau videoclipuri.

Vizorul electronic, cu un ecran cu diagonală de 0,2 inch și 1.170.000 puncte, permite o vizare precisă a subiectului chiar și în contra-lumină și când se fotografiază în exterior, în soare puternic. Ecranul LCD are o diagonală de 3 inch și 1.040.000 puncte. Ecranul LCD este acoperit de o sticlă securizată, pentru a rezista la șoc și la presiune.

Comutarea între vizorul electronic și ecranul LCD se face prin acționarea unui buton de pe carcasă.

Noul model dispune de un senzor MOS de înaltă sensibilitate, de 20,4 MP. Acesta realizează foarte rapid procesarea primară a imaginii și permite înregistrarea de fotografii cu frecvența de 10 cadre / sec (până la 11 cadre) cu obturatorul mecanic și autofocalizare pe primul cadru, respectiv 5 cadre / sec când se realizează autofocalizarea pe fiecare cadru.

Obiectivul camerei are un zoom de 4,6 x stabilizat prin tehnologia Power O.I.S. atât la fotografiere cât și la filmare. Filtrul audio Auto Wind Cut anulează cea mai mare parte din zgomotul vântului în timpul înregistrărilor video.

Panasonic Lumix FT7 este capabilă să fotografieze în rafală, la 10 cadre/sec (până la 11 cadre) și să filmeze în 4K sau 4K PHOTO.

Panasonic Lumix FT7 înregistrează imagini și videoclipuri la rezoluție 4K (QFHF, 3.840 x 2.160 p la frecvența de 30p/25p (în zonele de 50 Hz) sau 30p (în zonele 60 Hz) sau la 24p în format MP4 (maxim 29 min 59 sec), cât și la rezoluții Full-HD (1.920 x 1.080 60p / 50p în zonele cu 50 Hz / 60p în zonele cu 60Hz), cu autofocalizare practic permanentă.

Beneficiind de tehnologia 4K, utilizatorul poate utiliza funcția 4K PHOTO (cu o rezoluție echivalentă 8 MegaPixeli) la o frecvență de 30 cadre / sec și poate înregistra momentul decisiv al acțiunilor aflate în desfășurare rapidă. Sunt integrate trei opțiuni: 4K Burst, 4K Burst (Start / Stop) și 4K Pre-Burst. Modul 4K Burst permite înregistrarea unei secvențe de fotografii luate cu o frecvență de 30 cadre / sec. Lumix FT7 dispune și de funcția Post-Focus (înregistrarea unei rafale fotografii de 8 MP cu focalizări diferite, urmând ca ulterior să se selecteze fotografia cu focalizarea dorită).

Modul High Speed Video permite înregistrarea de secvențe video la rezoluție HD (1.280 x 720 p) la o frecvență de 120 fps (pentru zona cu 60Hz) sau 100 fps (pentru zona cu 50 Hz).
Modurile Time Lapse / Stop Motion Animation sunt, de asemenea, disponibile pentru acest model.
Autofocalizarea este rapidă și precisă și utilizează tehnologia Light Speed AF.

Modelul Lumix FT7 include conectivitatea Wi-Fi. După conectarea cu un smartphone sau cu o tabletă, prin intermediul aplicației dedicate Panasonic Image App pentru iOS/Android, fotografiile pot fi realizate, vizualizate și distribuite de la distanță. Datele GPS pot fi adăugate imaginilor după fotografiere.

Camera poate fi încărcată prin conectarea încărcătorului la priza de curent sau prin intermediul cablului USB.

Lumix FT7 este echipat cu 22 filtre creative: Expressive, Retro, Old Days, High Key, Low Key, Sepia, Monochrome, Dynamic Monochrome, Rough Monochrome, Silky Monochrome, Impressive Art, High Dynamic, Cross Process, Toy Effect, Toy Pop, Bleach Bypass, Miniature Effect, Soft Focus, Fantasy, Star Filter, One Point Color și Sunshine. Filtrele permit interpretarea creativă a imaginilor captate iar pe ecranul LCD se poate observa efectul lor asupra acestora. Unele filtrecreative pot fi folosite și în înregistrările video.

Funcția Creative Panorama permite înregistrarea de panorame orizontale sau verticale, prin înregistrarea de fotografii consecutive ale căror margini sunt suprapuse în vederea corectei alinieri. Panoramele pot fi înregistrate simultan cu filtrele creative: Expressive, Retro, Old Days, High Key, Low Key, Sepia, Monochrome, Dynamic Monochrome, Rough Monochrome, Silky Monochrome, Impressive Art, High Dynamic, Cross Process, Bleach Bypass, Soft Focus, Fantasy, Star Filter si One Point Color.

Lumix FT7 este compatibil cu cardurile de memorie standard ADXC UHS-I pentru transferul rapid de date, inclusiv când se înregistrează videoclipuri la rezoluție 4K.