Panasonic Lumix S1 & S1R. Cum arată noile camere mirrorless

Data: 26/09/2018 | Autor: .

Panasonic Lumix S1 & S1R. Cum arată noile camera mirrorlessPanasonic a anunțat lansarea noilor camera full-frame L-Mount mirrorless Panasonic Lumix S1, de 47 MP și Panasonic S1R, de 24 MP. Ambele include stabilizare optică, un EVF cu înaltă rezoluție, LCD pe trei axe care permite inclusiv selfie-urile, și cel mai rapid flash de pe piață, relatează GadgetReport.ro

Potrivit Engadget, Panasonic Lumix S1 și Panasonic S1R beneficiază de sloturi duble de carduri SD și XQD și vor ajunge pe piață în primăvara anului viitor.

Noile camere, dezvoltate în baza parteneriatului cu Leica (sistemul L-mount full-frame), permit alocarea unei game foarte largi de lentile, inclusiv unele dezvoltate de Panasonic, precum cele de 24-70mm, 70-200mm și 50mm f/1.4.


Similar cu modelele Nikon Z7/Z6, Panasonic a dezvoltat cele două camera de înaltă și medie rezoluție pentru a concura cu Sony A7R III și A7 III. Capabile să înregistreze video în 4K la 60fps, Panasonic Lumix S1 și Panasonic S1R se anunță a fi optime atât pentru fotografie cât și pentru video.

De altfel, judecând după hardware-ul propus, Panasonic Lumix S1 și Panasonic S1R se vor lupta pe partea de fotografie cu Canon și Nikon, iar pe cea de video cu Sony.

Panasonic nu prezentat în detaliu specificațiile hardware și nici prețurile celor două noi camere. Urmează să le aflăm în perioada următoare.