Samsung Galaxy S9, demn de un DSLR. Cum fotografiază și filmează în slow motion

Samsung Galaxy S9, demn de un DSLR. Cum fotografiază și filmează în slow motion

Dacă vrei un smartphone cu care să faci poze demne de un aparat foto profesional și cu care să înregistrezi video tot ce se întâmplă în jurul tău, Samsung Galaxy S9 este, fără îndoială, una dintre cele mai bune soluții. Cu noua cameră cu diafragmă duală, smartphone-ul sud-coreenilor reușește să capteze imagini de calitate, aproape în orice condiții de luminozitate, relatează GadgetReport.ro

Diafragma duală (f/1.5-2.4, 26mm, 1/2.5″, 1.4 µm, Dual Pixel PDAF) face din Galaxy S9 primul telefon Samsung care realizează fotografii cu adevărat bune în condiţii de luminozitate scăzută.

Dacă este întuneric, obiectivul se deschide la modul F1.5 pentru a permite intrarea luminii și a obține o fotografie luminoasă și clară, fără a fi nevoie de reglaj fin. Dacă este zi și mult soare, cum puteți vedea din imagini, obiectivul va trece la modul F2.4 pentru a obține o fotografie clară, fără să ,,ardă’’ imaginile.

Cu cele două moduri f-stop, diafragma dublă se adaptează în mod automat la lumina puternică și lumina super scăzută, ca și ochiul uman. Astfel că, indiferent de condițiile de luminozitate, performanța oferită de Galaxy S9 este una ireproșabilă pentru un smartphone.

Am testat și generațiile anterioare, dar și iPhone X și Google Pixel 2, și niciun al telefon nu ne-a oferit o asemenea performanță. Imaginile sunt bine definite, culorile sunt reale, iar contrastul este unul optim.

Dincolo de modul de fotografiere, noua cameră de pe S9 reușește să capteze imagini video la un nivel excelent, grație stabilizării optice.

Indiferent cum folosește telefonul pentru înregistrare, imaginile nu vor fi tremurate, iar dacă ești puțin atent, vei reuși să filmezi ca și cum ai avea un steady-cam sau un gimbal, într-un mod fluent, demn de înregistrările de televiziune, cu un sunet surprinzător de bun.

În modul slow motion, mult promovat de sud-coreeni, captarea imaginilor este simplă și interesantă. Nu trebuie decât să treci camera pe slow motion sau să activezi modul automat, iar atunci când va sesiza mișcare în zona specială, telefonul va începe să înregistreze în slow motion, la 960 de cadre pe secundă.

Imaginile arată foarte bine, calitatea este excelentă, iar amintirile tale vor căpăta astfel o altă dimensiune.

Important de reținut este că nu vei putea filma mai mult de șase secunde în slow motion. Camera filmează doar 20 de imagini per video, cu aproximativ 0,2 secunde de înregistrare și 6 secunde de redare pentru fiecare imagine.

Foarte important, modul slow motion îți va consuma serios din baterie, astfel că trebuie folosit cu atenție dacă nu ai o baterie externă cu tine.

Dincolo de modul slow motion, mai mult un artificiu de marketing, cu noua cameră vei putea filma în Full HD la 240 fps, în UHD la 2160p și 60 de fps, cu HDR și sunet stereo Dolby.

Pe ansamblu, experiența foto&video oferită de Galaxy S9 este una excelentă. Se vede că, atunci când au insistat pe calitățile camerei foto, sud-coreenii chiar au avut argumente. Așa că, dacă vă doriți un telefon bun pentru fotografii și video, Samsung Galaxy S9 este, cu siguranță, o soluție ideală.

Poţi cumpăra Samsung Galaxy S9 de AICI , iar S9+ de AICI.

Unboxing Samsung Galaxy S9. Cum arată, primele impresii. Un prim review GadgetReport.ro

Samsung Galaxy S9. 10 argumente pentru care merită să treci la noul flagship