Password Checkup. O extensie Chrome îți spune dacă parolele tale au fost compromise

Data: 7/02/2019 | Autor: .

Password Checkup. O extensie Chrome îți spune dacă parolele tale au fost compromiseGoogle a lansat o extensie gratuită, Password Checkup, care te alertează în cazul în care parolele tale salvate în Chrome prezintă un risc ca acestea să fie compromise, relatează GadgetReport.ro

Google afirmă că peste 4 miliarde de parole au fost compromise în ultimii ani, pe fondul breșelor de securitate din unele site-uri.

Instalarea extensiei Password Checkup îți poate spune dacă parola respectivă este nesigură și îți recomandă să o schimbi.

În plus, oriunde v-ați conecta, dacă introduceți un nume de utilizator și o parolă care nu mai sunt sigure, deoarece au apărut într-o încălcare a securității datelor detectată de Google, veți primi o alertă.

,,Am creat Password Checkup gândindu-ne la confidențialitate. Aceasta nu raportează niciodată informații de identificare despre conturile, parolele și dispozitivul dvs. Însă raportează informații anonime despre numărul căutărilor care indică date de conectare nesigure, alerte care duc la schimbarea parolei și domeniile implicate, pentru a îmbunătăți acoperirea site-ului”, afirmă Google.

Google afirmă că extensia nu te  va obliga să schimbi parola, chiar dacă aceasta este, de exemplu, 123456, ci doar îți va semnala ca este una cu potențial ridicat să poată fi descifrată de un hacker.

Descarcă extensia Password Checkup de AICI.