A patra dimensiune! Proiectul incredibil dezvoltat de cercetatorii MIT (VIDEO)

Data: 17/03/2014 | Autor: .

a patra dimensiune

Exista momente in care realitatea depaseste imaginatia. Doi cercetatori de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, David Lakatos si Matthew Blackshaw, lucreaza la un proiect care il face pe eroul din Minority Report sa para un personaj invechit.

In filmul din 2002, Tom Cruise se foloseste de un sistem futurist de ecrane pentru a vedea imagini din trecut si viitor, practic isi proiecteaza o realitate virtuala.

Tehnologia SF pare mai aproape de realitate decat va imaginati. Cei doi cercetatori de la MIT au prezentat prototipul unui software capabil sa genereze a patra dimensiune, un mediu virtual in care pot sa interactioneze cu diverse obiecte.

Pentru a demonstra capacitatile lumii virtuale, ei au folosit doua iPad-uri dotate cu senzori de miscare.

In clipul de mai jos se poate vedea cum cei doi cercetatori genereaza obiecte virtuale pe care le manipuleaza intr-o experienta comuna.

Desi imaginile probabil nu sunt la fel de spectaculoase ca cele din Minority Report, ganditi-va ca in viitor vom putea dezvolta medii virtuale in care sa realizam diverse activitati.

Primul gand ne este la jocuri insa imaginati-va o lume in care veti putea trai conectati la o realitate virtuala pe placul dvs.