Persoanele care petrec mult timp pe Facebook sunt mai deprimate

Data: 23/01/2012 | Autor: .

Pe masura ce Facebook acapareaza o zona din ce in ce mai mare din viata noastra, cercetatorii vor sa afle modul in care reteaua sociala ne schimba perceptia asupra vietii, a prietenilor si a familiei.

Potrivit unul noi studiu al Utah Valley University, citat de Digital Trends, exista o corelatie puternica intre perceptia asupra propriei vieti a unui utilizator Facebook si timpul petrecut pe reteaua sociala.

Practic, pe masura ce un utilizator petrece mai mult timp pe Facebook, el incepe sa creada ca altii au o viata mai buna decat el.

Cei care stau mai mult timp pe Facebook spun intr-o proportie mai mare ca altii sunt mai fericiti si cred intr-o proportie mai mica faptul ca viata este dreapta. Totodata, persoanele care petrec mai putin timp socializand pe Facebook si mai mult timp cu prietenii din viata reala au o sansa mai mica sa fie nefericiti.

Un alt studiu realizat de American Academy of Pediatrics a descoperit faptul ca adolescentii risca sa dezvolte ceea ce se numeste Depresia Facebook, fiind coplesiti de status-urile pozitive ale prietenilor si de fotografiile in care acestia par fericiti.

Pe langa confortul psihic si perceptia de sine, Facebook ne afecteaza si viata sexuala, spun cercetatorii.

Potrivit unui studiu recent publicat de Gadgetreport.ro, o femeie din cinci ar prefera sa renunte la sex pentru o saptamana decat sa renunte la a intra pe Facebook.