Peste 40% dintre romani cred in extraterestri

Data: 23/09/2011 | Autor: .

Peste 40% dintre romani cred in existenta extraterestrilor si teoria conspiratiei, conform careia omenirea a fost deja contactata de extraterestri, insa acest fapt e tinut secret, releva rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Daedalus Millward Brown pentru Discovery Channel.

Potrivit studiului, in Romania, barbatii in special si persoanele cu varsta peste 55 de ani considera ca specia umana va avea numai de castigat de pe urma relatiilor cu fiinte de pe alte planete, in timp ce tinerii, cu varste de pana la 24 de ani si cei cu venituri mici cred intr-o mai mica masura in existenta altor fiinte inteligente in Univers.

Cei chestionati au declarat ca este important sa afle daca exista alte forme de viata inteligenta in Univers si sa afle cum putem calatori in timp.

Peste 40% dintre romani considera ca Universul a fost creat de Dumnezeu, iar sfarsitul lumii ar putea veni in urma unui dezastru natural (30%) sau Apocalipsa (22%).

Studiul a fost realizat de Daedalus Millward Brown, in intervalul august – septembrie 2011, pe un esantion de 600 de persoane, reprezentativ la nivel national.