PETMAN, robotul. „Razboiul Stelelor” este aproape

Data: 7/11/2011 | Autor: .

Boston Dynamics a dezvoltat proiectul unui robot militar antropomorf cu adevarat iesit din comun. Se misca atat de natural si dezvolta actiuni care il propun in poll-position pentru titlul de cel mai spectaculos proiect creat vreodata.

Din imaginile pe care le puteti urmari in clipul de mai jos rezulta ca Petman (Protection Ensemble Test Mannequin)  poate efectua miscari aproape umane, de la aplecari, ridicari, genoflexiuni si flotari la alergat.

La fel de interesant este faptul ca procesorul lui Petman simuleaza multe dintre functiile umane, de la temperatura la transpiratie.

Dezvoltarea robotului a necesitat 13 luni de design si 17 luni de constructie. Robotul are 82 kilograme si 183 centimetri inaltime si aduce aminte de trupele de roboti din celebra serie Razboiul Stelelor.

Proiectul este dezvoltat de Boston Dynamics impreuna cu Measurement Technologies Northwest, Oak Ridge National Lab si MRIGlobal.

Intr-o prima faza, robotul va testa imbracamintea cu protectie chimica insa nu este exclus ca, pe viitor, sa fie “antrenat” in misiuni reale de lupta.

Mai multe amanunte puteti citi aici

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=mclbVTIYG8E&feature=youtube_gdata_player