Peugeot 505. De la legenda anilor ‘30, la motocicleta viitorului

Data: 16/12/2017 | Autor: .

Designerul Madella Simone a prezentat companiei Peugeot proiectul primei motociclete electrice care are la baza legendarul model Peugeot 515 din 1934, relatează GadgetReport.roPeugeot 505. De la legenda anilor ‘30, la motocicleta viitorului

Spre deosebire de modelul din perioada interbelica, noua motocicleta Peugeot 505 ar urma sa aiba o propulsie electrica. In plus, motocicleta imaginata de Madella Simone este echipata cu o serie de senzori de ultima generatie care analizeaza conditiile de drum si ii adapteaza caracteristicile la un nivel optim.

“Am ales Peugeot 515, pentru ca este o motocicleta legendara. A batut trei recorduri mondiale”, a declarat designerul, citat de twowheelsblog.com.

“La momentul la care batea aceste recorduri, era echipata cu un motor cu un singur cilindru, motorul de 500 cc dezvolta 140 mph, ceea ce o facea extrem de rapida pentru vremurile acelea. Inspirata de Peugeot EX1 [un concept de masina electrica], am vrut sa creez o motocicleta electrica capabila sa bata recordurile de viteza, anduranta, autonomie (a bateriei –n.r.), in acelasi spirit ca si modelul din care m-am inspirat”, a mai spus designerul.