“Razboiul stelelor” continua. Apple obliga Samsung sa retraga GT 7.7

Data: 5/09/2011 | Autor: .

Samsung si-a retras noua tableta Galaxy Tab 7.7 de la targul de echipamente electronice IFA de la Berlin, relateaza Bloomberg. Decizia vine dupa ce un tribunal dinDusseldorfa admis pe 2 septembrie cererea Apple de a i se interzice companiei sud-coreene vanzarea noii tablete.

Apple a dat in judecata Samsung, acuzand-o ca i-a copiat tehnologiile si modele de design folosite pentru a crea tableta iPad si smartphone-urile iPhone.  In replica la acuzele Apple, avocatii Samsung au depus in justitie o copie a filmului „2001: A Space Odyssey”, realizat de celebrul regizor Stanley Kubrick in 1968.

Intr-una dintre scenele din film, doi astronauti mananca in timp ce folosesc niste obiecte ce seamana cu tableta iPad. “La fel ca si brevetul D’899, tableta din film are o forma dreptunghiulara cu un display foarte mare, margini ascutite si o suprafata neagra, plata, subtire”, sustin avocatii Samsung care acum afirma, la randul lor, ca Apple a furat ideea din filmul lui Kubrick.


Apple a reusit, pana in prezent, sa blocheze vanzarea tabletelor Samsung Galaxy Tab pe mai multe piete europene pana la rezolvarea diferendului in justitie. Apple a mai reclamat si faptul ca smartphone-urile Galaxy ar copia, de asemenea, in mod flagrant, designul si aplicatiile iPhone.

Tableta Galaxy Tab 7.7 a fost lansata saptamana trecuta la Berlin. Prima tableta din lume cu ecranul Super AMOLED Plus cu rezolutia de 1280X800 are o grosime de 7,89 mm, cantareste 335 grame si vine echipata cu un procesor dual-core de 1,4 GHz si o memorie de 1 GB.

Tableta ruleaza sistemul de operare Android 3.2 Honeycomb si dispune de conectivitate WiFi,HSPA+ 21 Mbps si 2 camere de 2 MP respectiv 3 MP.

Samsung nu a prezentat detalii despre pretul tabletei si data la care va ajunge in magazine.

httpv://www.youtube.com/watch?v=mIDF-uBQzns&feature=player_embedded