Amazon intra in “febra” tabletelor

Data: 5/09/2011 | Autor: .

 Retailer-ul online Amazon ar putea lansa in octombrie prima sa tableta full-color cu display capacitiv multi-touch de 7 inch. Amazon mizeaza pe succesul gadgetului, mai cu seama ca pretul este unul competitiv, de numai 250 dolari, la fel ca Nook-ul celor de la Barnes & Noble’s.

Spre comparatie, cea mai ieftina varianta a tabletei iPad, a celor de la Apple, costa 499 de dolari.

Tableta, intitulata Kindle, la fel ca seria de e-readere a Amazon, va rula o varianta modificata a sistemului de operare Android 2.2, numita Kindle OS.  Potrivit techcrounch.com, care a testat o varianta prototip a tabletei – DVT (Design Verification Testing), tableta nu exceleaza la capitolul hardaware. Are un processor single core, o memorie de numai 8 GB, nu are camera foto sau video si prezinta doar conexiune Wi-Fi. In schimp, pe parte de soft, vine cu intreaga oferta Amazon, tableta urmand sa fie comercializata cu un abonament gratuit la serviciul Amazon Prime care, in mod normal, costa 79$.

Prin acest serviciu, utilizatorii Amazon beneficiaza de transport gratuit al produselor comandate si acces la seriviciul Instant Video al retailer-ului, care include filme si seriale.  Interfata Kindle, similara cu Cover Flow din iTunes, va afisa tot continutul pe care utilizatorul il detine, fie ca este vorba de carti, filme sau aplicatii.

Chiar daca softul se bazeaza pe Android,  nu veti gasi Android Market sau alte legaturi cu Google, inafara browser-ului. Tableta se descurca foarte bine si la capitolul autonomie, fiind capabila, din testele techcrounch, sa ruleze timp de 10 ore.

Techcrounch.com afirma ca Amazon ar putea lansa, in primul trimestru din 2012, si o versiune ceva mai performanta, cu un procesor dual-core si un ecran de 10 inch.