Samsung lanseaza masina de spalat cu “ecobubble”

Data: 5/09/2011 | Autor: .

 Samsung a anuntat lansarea unei masini de spalat pe baza conceptului ecobubble, lansat anul trecut. Ecobubble este prima masina de spalat de pe piata care, prin amestecul de apa, detergent si aer, obtine aceleasi rezultate in spalarea cu apa rece, cum ar obtine cu apa calda.

 In dezvoltarea tehnologiei ecobubble”, Samsung s-a inspirat din lunga istorie a practicilor de spalare. In spalarea manuala, oamenii obisnuiau sa creeze cantitati mari de spuma bogata, plina de sapun, pentru spalarea rufelor, ajutand detergentul sa penetreze si sa fie mai bine absorbit. Samsung a aplicat intelepciunea straveche in propriul sistem de spalare bazat pe spuma, pentru a usura sarcina curatarii hainelor, facand-o in acelasi timp mai eficienta din punct de vedere energetic.

Masinile de spalat ecobubble contin o componenta speciala, numita Generator de Spuma. La momentul inceperii ciclului de spalare, generatorul foloseste admisia initiala de apa, creand o solutie concentrata din detergent si trage o cantitare mare de aer in fluxul de lichid, pompand rapid acest amestec in tamburul de curatare. Dupa apasarea butonului „Start”, va aparea imediat o spuma bogata, din baloane de sapun.

Aceasta tehnologie imbunatateste modul in care detergentul patrunde in tesaturi. Prin dizolvarea mai eficienta a detergentului, generatorul de spuma are si functia de a impiedica formarea de reziduuri sau de pete de sapun.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale ecobubble este economisirea energiei, masina de spalat fiind A+++.

Prin intermediul bulelor bogate in sapun, apa rece poate cutata hainele la fel de eficient ca apa cu o temperatura de 40°C folosita de majoritatea masinilor de spalat. Astfel, ecobubble reduce cantitatea de energie necesara incalzirii apei. Un nivel de economisire de pana la 70% poate fi castigat intr-o spalare la rece a bumbacului (spalare rece Super Eco la 15°C), comparativ cu o spalare conventionala a acestuia, la 40°C.

Noul motor Inverter Digital economiseste la randul sau curent electric, beneficiind totodata de o tehnologie rezistenta, cu o garantie de 10 ani a componentelor. Masina de spalat ecobubble are o capacitate de incarcare de 12 KG, in dimensiuni standard de 60X60 cm.

Samsung ecobubble este disponibila in magazine incepand din aceasta luna. Pretul produsului nu a fost prezentat.