Toshiba a lansat cel mai subtire si mai usor laptop de 13 inch din lume

Data: 5/09/2011 | Autor: .

Toshiba a lansat, la IFA Berlin, laptopurile ultraportabile Portégé Z830 si Satellite Z830, primele dispozitive Ultrabook cu procesor Intel® Core™ ale companiei. 

Cantarind aproximativ 1,12kg si avand o grosime de numai 15,9 mm, seria Z830 este cu aproximativ 20% mai usoara si 40% mai subtire decat seria ultra-portabila Protégé R830.

Seria Z830 include a doua generatie a procesoarelor Intel® Core™ pentru Ultrabook™,  memorie DDR3 de pana la 6 GB, ecran LED HD, 33,8 cm (13,3 inch), 1,366 x 768 pixeli, si un SSD de 128 GB.

 Seria Z830 are un set complet de interfate, intre care Bluetooth™, sistemul audio Dolby® Advanced Audio™, WLAN, Bluetooth™ 3.0, Mobile Broadband, Gigabit Ethernet LAN si Mobile Broadband5, Webcam de 1.3 megapixeli, plus o selectie de porturi full-size incluzand VGA, HDMI, Multi-Card Reader si cateva porturi USB – 1 x USB 3.0, 2x USB 2.0.

Laptopul va avea preinstalat sistemul de operare Microsoft Windows 7, iar bateria va avea o autonomie de 8 ore.

Sistemele Ultrabook au o carcasa din aliaj de magneziu usoara si, in acelasi timp, durabila, care este sustinuta de o structura de rezistenta imbunatatita cu design de “fagure de miere” si cu noi structuri interne ranforsate care ii ofera o buna absorbtie a socurilor, rigididate crescuta si rezistenta la apasare.

Aceste aspecte ii confera laptopului o rezistenta deosebita la cazaturi si socuri.. In plus, tastatura iluminata LED si rezistenta la stropire face fata cu  brio situatiilor in care se varsa lichide si ofera utilizatorilor suficient timp sa opreasca sistemul si sa protejeze datele stocate pe sistem.