Pinterest, un precursor al Internetului 3.0?

Data: 7/01/2012 | Autor: .

Reteaua Pinterest este vazuta de specialisti drept unul dintre posibilele modele pe baza caruia s-ar putea dezvolta internetul in viitor. Pinterest vine cu un mod original si foarte simplu de sharing de continut, de la text, video foto etc.

Piterest este organizata pe mai multe categorii in care userii isi uploadeaza experientele personale, fie ca este vorba de fotografii sau materiale video.

Astfel ca cei care cauta un raspuns, de exemplu, pentru modul de decorare a unei incaperi pentru un eveniment special, precum o nunta, pot afla sugestii foarte interesante de la utilizatorii comunitatii.

“Modul original de vizualizare si de sharing al continuturilor justifica succesul de care se bucura Pinterest”, afirma Elad Gil, director of corporate strategy la Twitter.

Interesant este ca platforma Pinterest nu stimuleaza comunitatea la utilizarea sa obsesiva, accesul fiind posibil numai pe baza de invitatie.

Potrivit unei analize realizata de expertul Twitter, citata de Webnews, reteaua Pinterest a inregistat o evolutie spectaculoasa in 2011, inscriindu-se pe o curba ascendenta de invidiat. Iar concluzia este ca Pinterest ar putea schimba radical universul Web in 2012.

Urmariti mai jos un tutorial care va arata cum puteti accesa si folosi comunitatea Pinterest.