Platforma de jocuri Google Stadia, din 19 noiembrie

Data: 16/10/2019 | Autor: .

Platforma de jocuri Google Stadia, din 19 noiembrie

Cu ocazia lansării noilor flagship-uri Pixel 4 și Pixel 4XL, Google a anunțat oficial că va lansa noua platformă de jocuri Google Stadia pe 19 noiembrie. Stadia va fi disponibilă în varianta gratuită dar și cu plată, cu jocuri în 4K, relatează GadgetReport.ro

Din păcate, România nu se află pe lista țărilor din primul val. Probabil că, ulterior, serviciul va fi prezent și în țara noastră.

Există, bineînțeles, soluția de a juca game-urile de pe Google Stadia cu un VPN instalat, care să schimbe IP-ul pe o țară aflată pe lista celor din primul val. Lista țărilor o puteți vedea AICI.

Cu ajutorul Google Stadia vom putea juca cele mai noi jocuri la o calitate grafică de top. Iar pentru aceastea vom avea nevoie doar de o conexiune la internet foarte bună, cât si un sistem ce poate rula Google Chrome ori un Chromecast Ultra TV dongle sau un telefon Pixel 4.

Prețul abonamentului Stadia Pro va fi de 10 dolari pe lună si va oferi acces la jocurile la rezoluție 4K HDR, cu 60 frame-uri/secundă și sunet 5.1 surround.

Va mai exista un abonament, Stadia Base, gratuit, cu streaming la 1080p/60 fps/sunet stereo, însă la care va trebui să plătim pentru fiecare joc în parte, la fel ca la Steam. Prețurile jocurilor, în această variantă, nu au fost anunțate.