Google Stadia. Serviciul de streaming de jocuri, lansat în noiembrie

Data: 7/06/2019 | Autor: .

Google Stadia. Serviciul de streaming de jocuri, lansat în noiembrieGoogle Stadia va fi lansat oficial în luna noiembrie şi va fi disponibil în 14 ţări. Din păcate, România nu se află pe listă. Probabil că, ulterior, serviciul va fi prezent și în țara noastră, relatează GadgetReport.ro

Există, bineînțeles, soluția de a juca game-urile de pe Google Stadia cu un VPN instalat, care să schimbe IP-ul pe o țară aflată pe lista celor din primul val. Lista țărilor o puteți vedea AICI.

Cu ajutorul Google Stadia vom putea juca cele mai noi jocuri la o calitate grafică de top. Iar pentru aceastea vom avea nevoie doar de o conexiune la internet foarte bună, cât si un sistem ce poate rula Google Chrome ori un Chromecast Ultra TV dongle sau un telefon Pixel 3.

Prețul abonamentului Stadia Pro va fi de 10 dolari pe lună si va oferi acces la jocurile la rezoluție 4K HDR, cu 60 frame-uri/secundă și sunet 5.1 surround.

Va mai exista un abonament, Stadia Base, gratuit, cu streaming la 1080p/60 fps/sunet stereo, însă la care va trebui să plătim pentru fiecare joc în parte, la fel ca la Steam. Prețurile jocurilor, în această variantă, nu au fost anunțate.

Performanța oferită de Google Stadia se bazează pe o infrastructură de centre de date, dotate cu procesoare performante de la AMD, realizate special pentru acest tip de serviciu. Cu ajutorul acestora, Google promite să ofere cea mai buna grafică, cel mai bun sunet, pe ansamblu o experiență de gaming incredibilă.

Google Stadia va include iniţial cel puţin 31 de jocuri, dezvoltate de 21 de producători diferiţi. Lista publisherilor şi a jocurilor care vor fi disponibile încă din noiembrie include următoarele nume:

Bandai Namco – Dragon Ball Xenoverse 2

Bethesda – DOOM Eternal, DOOM 2016, Rage 2, The Elder Scrolls Online, Wolfenstein: Youngblood

Bungie – Destiny 2

Capcom – TBD

Coatsink – Get Packed (Stadia exclusive)

Codemasters – GRID

Deep Silver – Metro Exodus

Drool – Thumper
Electronic Arts – TBD
Giants Software – Farming Simulator 19
Larian Studios – Baldur’s Gate 3
nWay Games – Power Rangers: Battle for the Grid
Rockstar Games – TBD
Sega – Football Manager
SNK – Samurai Shodown
Square Enix – Final Fantasy XV, Tomb Raider Definitive Edition, Rise of the Tomb Raider, Shadow of the Tomb Raider
2K Games – NBA 2K, Borderlands 3
Tequila Works – Gylt (Stadia exclusive)
Warner Bros. – Mortal Kombat 11
THQ – Darksiders Genesis
Ubisoft – Assassin’s Creed Odyssey, Just Dance, Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint, Tom Clancy’s The Division 2, Trials Rising, The Crew 2
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.