Facebook, lovitură pentru Huawei. Aplicațiile nu mai sunt preinstalate

Data: 7/06/2019 | Autor: .

Facebook, lovitură pentru Huawei. Aplicațiile nu mai sunt preinstalateTelefoanele Huawei noi nu vor mai avea preinstalate aplicaţiile Facebook, WhatsApp şi Instagram, astfel că clienții vor trebui să le descarce din magazinul Play, pentru a le putea folosi, relatează GadgetReport.ro

Interdicţia Facebook se aplică tuturor telefoanelor Huawei care nu au ieşit încă din fabrici, potrivit unei persoane apropiate situaţiei. Facebook a refuzat să comenteze când va intra în vigoare măsura.

Clienţii care au deja telefoane Huawei vor putea să folosească în continuare aplicaţiile Facebook şi să primească actualizări, a anunţat compania americană.

Decizia Facebook afectează perspectivele vânzărilor grupului Huawei Technologies, a cărui divizie de telefoane a devenit anul trecut cea mai mare sursă de venituri, susţinute de creşterea puternică din Europa şi Asia.

Reprezentanţii Huawei au refuzat să comenteze.

Google anunţase deja că nu va mai furniza softul Android pentru telefoanele Huawei, după o perioadă de 90 de zile acordată de guvernul american care expiră în august. Dar Google Playstore şi aplicaţiile Google vor fi disponibile în continuare pentru modelele actuale de telefoane Huawei, inclusiv cele care nu au fost încă livrate sau chiar construite.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.