Pokemon Go a fost descărcat de peste 100 de milioane de ori

Data: 9/08/2016 | Autor: .

pokemon-go-joc-540x304

Pokemon Go scrie istorie în industria jocurilor. În doar o lună de la lansarea oficială, utilizatorii de telefoane cu Android au descărcat jocul celor de la Niantic de peste 100 de milioane de ori, din Play Store.

Datele nu includ contorizările instalărilor realizate în afara magazinului oficial de aplicații, la care au apelat utilizatorii din țările în care jocul a fost lansat oficial mai târziu.

Chiar dacă mulţi utilizatoris -au plâns de bug-uri şi de faptul că jocul secătuieşte bateria telefonului, Pokemon Go a primit 4/5 stele pe Google Play, situându-se primul loc în topul celor mai populare jocuri.

Niantic a anunţat marţi că va lansa un al doilea update al jocului, care are, în principal, rolul de repara unele din probleme, printre care şi cea de autonomie. În modul ”Battery Saver”, care dispăruse după update-ul anterior, Pokemon Go determină stingerea automată a ecranului atunci când telefonul este ținut cu capul jos, timp în care jocul funcționează normal și vibrează dacă apare vreun pokemon la orizont.

Noua versiune a jocului le permite utilizatorilor, totodată, să-și schimbe, o singură dată, nickname-ul ales în momentul creării contului.

Sfaturi de securitate pentru Pokemon Go

Dincolo de pericolele fizice cauzate de neatenție pe durata folosirii aplicației, specialiștii în securitate cibernetică ai Bitdefender vin cu cateva sfaturi de securitate pentru Pokemon Go, astfel incat sa nu cadeti victime hackerilor.

„Aplicațiile de mobil populare sunt folosite frecvent de către atacatori ca momeală pentru oameni neatenți, în special prin descărcarea de aplicații periculoase din magazine neoficiale. Utilizatorii trebuie să instaleze aplicații doar din magazine oficiale – precum App Store sau Google Play – și să verifice după instalare permisiunile pe care le acordă. De exemplu, unele aplicații pot acorda dezvoltatorilor drepturi abuzive, precum acces la localizare, microfon, lista de mesaje scrise sau agenda telefonică”, spune Alexandra Gheorghe, specialist în securitate al Bitdefender.

Iată șapte pași simpli care pot ține la distanță utilizatorii Pokemon Go de eventuale pericole:

1. Descărcați aplicația Pokemon Go numai din magazinele oficiale de aplicații – precum App Store sau Google Play – și evitați magazinele neoficiale care oferă versiuni modificate ale jocului. Utilizatorii pasionați de aceste jocuri tind adesea să caute după un timp variante modificate sau îmbunătățite cu noi hărți sau personaje, menite să le capteze atenția.
2. Instalați o soluție de securitate destinată telefonului mobil, capabilă să identifice aplicațiile periculoase înainte de instalare și să descopere cât de agresive sunt cele deja instalate.
3. Verificați comentariile legate de orice aplicație și datele despre producătorul acesteia înainte de a o instala.
4. Când instalați aplicația pe un sistem de operare iOS sau Android, observați ce permisiuni vi se solicită și înlăturați-le pe cele inutile, mai ales pe cele care nu afectează în mod real funcționalitățile jocului. În acest caz, parcurgeți următorii pași:
· pentru Android, navigați pe pagina de securitate Google și căutați Pokemon Go; pentru iOS, navigați în setări și găsiți aplicația;
· selectați Pokemon Go și apoi Remove pentru a înlătura accesul complet la date nenecesare, precum camera foto a dispozitivului;
· reporniți apoi jocul pe dispozitiv.
5. Citiți cu atenție rubrica de Termeni și condiții pentru a ști cum sunt prelucrate datele cu caracter personal și cine le poate accesa.
6. Ca regulă generală, nu descărcați aplicații false care se prezintă drept actualizări ale Pokemon Go, trimise pe adresa personală de e-mail.
7. Dacă dețineți un smartphone produs de Apple, evitați să recurgeți la procesul de decodare a sistemului de operare a dispozitivului, cunoscut și sub denumirea de jailbreak. Acesta dezactivează mediul controlat de securitate a sistemului de operare iOS și permite accesul aplicațiilor la diverse funcționalități ale telefonului, fără a mai cere permisiunea utilizatorului.