Poliția din Massachusetts a angajat un câine robot, produs de Boston Dynamics

Data: 2/12/2019 | Autor: .

Poliția din Massachusetts a angajat un robot Boston DynamicsPoliția din Massachusetts a angajat un câine robot, produs de Boston Dynamics, pentru a-l folosi în activitățile cu grad mare de periculozitate, precum dezamorsarea unor încărcături explozive, relatează GadgetReport.ro

Robotul cu nume de cod Spot a fost testat, în perioada august-noiembrie, de polițiștii americani, iar rezultatele sunt excelente, afirmă BGR.

,,Inițiativa a avizat evaluarea capabilităților robotului în activitățile poliției, în special în intervenția în medii periculoase care pot conține încărcături explozive sau substanțe toxice’’, a anunțat Poliția din Massachusetts, într-un document oficial.

Boston Dynamics a anunțat de altfel, recent, că a început să închirieze o parte din roboții săi câtre diverse instituții cu scopul de a le evalua utilitatea în activități concrete.

Dezvoltat împreună cu cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology, robotul Spot are șanse să devină o prezență constantă în cadrul intervențiilor cu grad ridicat de risc în întreaga lume, oficiali din mai multe state arătându-se interesați de testarea acestui tip de robot.

Începe Epoca Roboţilor! Robotul Atlas face furori în lumea ştiinţifică

Star Wars devine realitate! Noul robot umanoid dezvoltat de Boston Dynamics (VIDEO)