Poliția din Massachusetts a angajat un câine robot, produs de Boston Dynamics

Data: 2/12/2019 | Autor: .

Poliția din Massachusetts a angajat un robot Boston DynamicsPoliția din Massachusetts a angajat un câine robot, produs de Boston Dynamics, pentru a-l folosi în activitățile cu grad mare de periculozitate, precum dezamorsarea unor încărcături explozive, relatează GadgetReport.ro

Robotul cu nume de cod Spot a fost testat, în perioada august-noiembrie, de polițiștii americani, iar rezultatele sunt excelente, afirmă BGR.

,,Inițiativa a avizat evaluarea capabilităților robotului în activitățile poliției, în special în intervenția în medii periculoase care pot conține încărcături explozive sau substanțe toxice’’, a anunțat Poliția din Massachusetts, într-un document oficial.

Boston Dynamics a anunțat de altfel, recent, că a început să închirieze o parte din roboții săi câtre diverse instituții cu scopul de a le evalua utilitatea în activități concrete.

Dezvoltat împreună cu cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology, robotul Spot are șanse să devină o prezență constantă în cadrul intervențiilor cu grad ridicat de risc în întreaga lume, oficiali din mai multe state arătându-se interesați de testarea acestui tip de robot.

Începe Epoca Roboţilor! Robotul Atlas face furori în lumea ştiinţifică

Star Wars devine realitate! Noul robot umanoid dezvoltat de Boston Dynamics (VIDEO)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.