Pregătit de Blackout in Romania? EcoFlow River 370, o baterie excelentă, de 370 Wh

Data: 9/11/2021 | Autor: .

Pregătit de Blackout in Romania? EcoFlow River 370, o baterie excelentă, de 370 Wh

Dincolo de fake news-ul legat de un posibil Blackout in Romania, adică o cădere totală a rețelelor electrice, problema penelor de curent este una cât se poate de reală. Atât vara cât și iarna, tot mai mulți români rămân fără curent electric cu orele, dacă nu chiar cu zilele, în situații extreme. V-ați pregătit pentru o astfel de situație?

 

Să rămâi fără curent electric, pe întuneric, e o situație care se poate întâmpla oricând. Asta pentru că rețelele electrice, mai ales din marile orașe, sunt suprasolicitate. S-a construit foarte mult, oamenii și-au cumpărat tot felul de electronice și electrocasnice, iar în rețele nu s-a investit pe măsură.

Așa că, vara, când punem în funcțiune aparatele de aer condiționat, dar și iarna, când intră în priză caloriferele electrice, apar vârfuri de consum care duc la pene de curent care pot dura cu orele.

În mediul rural este și mai grav pentru că echipele de intervenție ajung foarte greu, mai ales iarna atunci când vântul, ninsorile și troienele fac ca rețelele de electricitate să cadă în plin viscol.

Ce facem în astfel de situații? Avem bineînțeles varianta unor generatoare pe motorină însă acestea sunt zgomotoase și e greu să le folosești într-un apartament de bloc. La curte e altă poveste.

Pentru cei care stau la bloc, soluția unei baterii electrice care să îți asigure o autonomie de măcar câteva ore este o soluție mai bună.

Sunt multe baterii electrice pe piață care îți pot oferi un colac de salvare în cazul în care îți cade curentul, unele ieftine, de câteva sute de lei, altele foarte scumpe, de zeci de mii de lei.

Între acestea, noi am ales o baterie cu un raport preț-calitate optim.

EcoFlow RIVER 370 Portable Power Station - EU

EcoFlow River 370, un gadget all inclusive

EcoFlow River 370 este un gadget all inclusive. Nu este foarte mare, având numai 5 kg, astfel că o poți folosi oriunde, fără probleme, chiar și când ieși la iarbă verde, la grătare, la pescuit sau, bineînțeles, când ai o pană de curent acasă.

Are 370 Wh, altfel spus 100000 mAh. Ce înseamnă asta? Vei putea încărca tot felul de dispozitive, de la telefoane la laptopuri, corpuri de iluminat, aparate de cafea și cam tot ce înseamnă electrocasnice mici, în caz de nevoie.

Un alt atuu al EcoFlow River 370 este că oferă numai puțin de noua porturi diferite (de exemplu, USB, USB-C, AC) pe care le puteti utiliza in acelasi timp.

Statie acumulator portabil EcoFlow EcoFlow 370

Statia River 370 este echipata cu doua porturi USB, doua porturi USB-C pentru incarcare rapida, doua porturi USB-C pentru incarcare rapida, doua prize standard si o priza auto. Acest lucru permite sa actioneze simultan un total de noua dispozitive. Statia are un afisaj clar cu LED – uri, astfel incat sa putem controla cu usurinta, printre altele: nivelul de incarcare a bateriei, informatii despre temperatura dispozitivului, informatii cu privire la porturile folosite, etc.

În pachet primești un cablu USB C, un încărcator de mașină și un încărcător de priză (Atenție să te uiți dacă îl ai în pachet. Noi nu îl aveam și a trebuit să îl cerem de la comerciant)

Tot în pachet mai ai și o husă specială de transport, de bună calitate.

Ecoflow RIVER 370 Portable Power Station And Protective Case Grey, Bikeinn

Autonomia lui EcoFlow River 370

EcoFlow River 370 se încarcă la 100% în aproape 4 ore, dacă folosești ambele porturi de alimentare. Fără încărcătorul original, l-am încărcat cu două chargere de laptop, ambele pe usb C, cu un maxim de 90 W. Se poate, bineînțeles, să încarci și mai repede, cu un încărcător mai performant.

Doar cu încărcătorul dedicat, se încarcă în 7-8 ore. Depinde ce soluție alegi, bineînțeles.

Ecoflow River 370 Portable Power Station

La capitolul consum, ai toate șansele să folosești această baterie o zi întreagă. Chiar dacă pe display scrie că ai 99 de ore la dispoziție, vei observa că, din momentul în care începi să încarci la ea, autonomia o să scadă semnificativ.

Cert este că, cu cele noua prize independente de iesire puteti alimenta noua dispozitive simultan, de la telefon la tableta, laptop, televizor, monitor, aparat de cafea.

De asemenea, il puteti folosi in garaj si gradina – pentru scule electrice in timpul renovarii si bricolajului sau pentru a aprinde o petrecere in gradina sau la iarbă verde.

Din testele făcute de noi, autonomia reală e pe undeva la 12-13 ore, dacă folosești stația pentru a încărca 2 telefoane, un laptop, să alimentezi un bec led, o boxă  mobilă și să îți faci niște cafele sau ceai. Nu vă putem spune exact cât ține, asta pentru că scenariile diferă în funcție de ce își dorește fiecare.

EcoFlow River 370 are 370 Wh, altfel spus 100000 mAh. Suficient pentru orice pană de curent de câteva ore.

EcoFlow RIVER 370 Portable Power Station - EU

Și mai e o chestie interesantă pe care o lăsăm pentru testare într-un material ulterior. Poți încărca această baterie cu ajutorul unui panou solar dedicat, astfel încât să devii independent din punct de vedere energetic.

Puteți cumpăra EcoFlow River 370 de pe acest LINK. Dacă nu este în stoc, căutați pe internet după nume și veți găsi și oferte mai bune. Noi am cumpărat-o cu 1500 lei. Un preț excelent.