Premieră istorică! Mercedes a lansat masina care se conduce singura (VIDEO)

Data: 6/01/2015 | Autor: .

Mercedes-Benz F 015-gadgetreport.ro

Daimler a lansat la CES 2015 din Las Vegas prototipul primei mașini care poate rula fără șofer și în care pasagerii pot sta față în față. Mercedes-Benz F 015 beneficiază de propulsie electrică şi are un design futurist, demn de tehnologia de ultimă oră.

Construit din aluminiu, otel si materiale compozite, precum fibra de carbon, Mercedes-Benz F 015 este propulsat de doua motoare electrice care asigura impreuna 272 CP. Masina ajunge la 100 Km/ora in numai 6,7 secunde, iar viteza maxima este setata la 125 mph.

Mercedes-Benz F 015-interiorDieter Zetsche, patronul Daimler, a declarat că „Mercedes-Benz F 015 are volan, însă scaunul rezervat în general șoferului poate să pivoteze. Pasagerii din fața își pot răsuci astfel scaunele cu spatele la șosea și pot discuta față în față cu pasagerii aflați pe scaunele din spate. Seamănă puțin cu „conceptul de trăsură”.

În timp ce pasagerii îşi văd de treburile lor, mașina rulează singură spre destinație. În afară de ecranele tactile, pasagerii pot interacționa cu vehiculul grație comenzilor prin gesturi sau declanșate prin simpla mișcare a ochiului.

Mercedes-Benz F 015-exterior

„Este opinia noastră despre viitor în termeni de design, concept și comunicație a mașinii”, a declarat seful de la Mercedes.

Mercedes-Benz F 015 a fost scos deja pe străzi, fiind vazut pe bulevardul ‘Strip’ din Las Vegas.