Prima confirmare oficiala. Noul Galaxy S IV va avea ecran Full HD (VIDEO)

Data: 15/01/2013 | Autor: .

samsunggalaxysIVscreenSamsung pregateste cea de-a patra generatie a smartphone-ului Galaxy S. Noul model, S IV, care ar urma sa fie lansat, cel mai probabil, in luna aprilie 2013, va avea un ecran de 4,99 inchi full HD (1080p) la 440 ppi.

Potrivit AnandTech.com, noul ecran apare in planurile Samsung pentru primul trimestru din 2013, dovada materialul publicitar fotografiat de jurnalisti la CES.

Nu este foarte clar ce telefon va rula acest ecran insa, avand in vedere planurile privind lansarea S IV, cel mai probabil acesta va fi primul telefon care il va include, relateaza GSM Arena.

Pe langa imaginea incredibila, noul ecran SUPER AMOLED va consuma cu 25% mai putina energie si va permite producatorului sa il foloseasca inclusiv in gadgeturi cu forme curbe, asa cum arata, de altfel, prototipul prezentat de GadgetReport.ro.

Noul telefon va rula chipset-ul Exynos 5450 Cortex-A15 CPU, prezent pe noul Chromebook si pe Samsung Nexus 10. Chipset-ul va asigura telefonului performante quad-core la 2GHz si va aduce procesorul grafic Mali-658 GPU.

Galaxy S IV va veni cu o camera spectaculoasa, de 13 MP, capabila sa inregistreze in Full HD. Telefonul va continua liniile de design “inspirate de natura” ale generatiei actuale.

In plus, noul telefon va avea o baterie mai puternica. Platforma tehnologica va fi cea de la Galaxy S III cu cateva imbunatatiri atat la capitolul hardware cat si software.

Potrivit BGR, noul smartphone va integra cateva dintre facilitatile Galaxy Note, printre altele si S Pen stylus.

Potrivit GSM Arena, daca noul Galaxy S IV va trece de la ecranul de 4,8 la 4,99 inchi, este de asteptat ca viitoare generate Note III sa vina cu un ecran de 5 inchi.

GadgetReport.ro a prezentat, recent, un material video care prezinta un studiu de design cu noul telefon. Materialul video nu este unul oficial, fiind un exercitiu de imaginatie al unei case de design.