Prima masina zburatoare a trecut testele de zbor (VIDEO)

Data: 2/07/2012 | Autor: .

Lansat acum 6 ani, proiectul Transition se apropie de faza finala.  Terrafugia a incheiat cu succes o noua serie de teste cu prima masina zburatoare din lume. Modelul ar putea intra in fabricatia de serie din toamna acestui an.

Testele de zbor realizate pe Aeroportul International din Plattsburgh au aratat ca masina-avion este capabila sa ruleze pe sosea si sa zboare fara niciun fel de probleme.

Administratia pentru Siguranta Transportului pe Autostrazi din SUA a aprobat deja circulatia masinii. Mai ramane doar ca si Autoritatea Aeronautica sa dea unda verde dupa testele din aceasta vara.

Conducerea companiei a anuntat ca mai sunt de realizat numai 5 teste care ii vor asigura toate licentele necesare inceperii productie, in aceasta toamna.

Terrafugia Transition este un avion cu doua locuri, ale carui aripi se pliaza in 30 secunde, astfel ca poate circula fara nicio problema si pe drumurile publice.

Prototipul poate atinge viteza de 185 de kilometri/ ora in aer si 172 kilometri/ ora atunci cand ruleaza pe carosabil. Automobilul zburator cantareste 440 kg si consuma, in zbor, 18,9 litri de benzina/ora si 6,7 litri/100 km atunci cand functioneaza in regim de automobil.

Pentru a fi pilotata, masina zburatoare necesita numai 20 de ore de antrenament. Prototipul se alimenteaza ca orice masina, de la benzinarie. Transition va costa intre 200.000 si 250.000 de dolari. Pretul ar urma insa sa scada pe masura ce va incepe productia si vor fi vandute primele modele.