Primele detalii oficiale privind noul iPhone

Data: 4/06/2012 | Autor: .

Noul telefon iPhone 5, care urmeaza sa fie lansat cel mai probabil in octombrie, va avea un display ceva mai mare, de 3,95 inch, cu o rezolutie de 1136X640 pixeli. Cel putin asta reiese din detaliile noului sistem de operare iOS 6.

Potrivit 9To5Mac, noul telefon iPhone va fi echipat cu un nou procesor, Samsung 5L8950X ARM, cunoscut sub numele de  “A5-***”. Acesta va fi, insa, mult mai puternic decat S5L8940X de pe iPhone 4S si S5L8945X de pe tableta new iPad. Nu este insa foarte clar daca va fi un procesor dual sau quad-core.

Cert este, insa, ca noul telefon va avea 1 GB de RAM, cu 512 MB mai mult decat ultimul model iPhone.

Printre noutati se afla si modulul de camera foto/video, care este mult mai mare si un nou dock connector. In plus, Apple va muta jack-ul headset-ului de 3,5 mm deasupra, la fel ca la iPod touch. In plus va veni cu o camera de 8-12 MP capabila sa inregistreze in 1080p HD, posibil cu capacitati 3D, si noul iOS 5.2.

GadgetReport.ro a scris, recent, ca noul telefon pe care Apple il va lansa in toamna a fost gandit si desenat de Steve Jobs inainte sa moara. Geniul tehnologiei a vrut un smartphone cu un ecran mai mare, mai subtire, mai performant si mai simplu de folosit.

Potrivit surselor, Steve Jobs a lucrat cot la cot cu inginerii sai pentru a dezvolta noul smartphone. Lansarea acestuia a fost amanata din cauza problemelor de productie. 

Noul iPhone va fi cu 20% mai subtire si mai mare decat ultima generatie iPhone 4S. Potrivit iLounge, telefonul va masura 125mm ( 58.5mm -7.4mm ) cu 10mm mai inalt si cu 2 mm mai subtire.

Noul iPhone  ar urma sa se incarce wireless.Telefonul va fi disponibil in doua versiuni, alb si negru, de 16 respectiv 32 GB.

GadgetReport.ro relata, recent, citand sursele Macotakara., ca iPhone 5 isi va face debutul in toamna acestui an, in octombrie.

Potrivit informatiilor prezentate de cunoscutul portal din Japonia, Apple va modifica, astfel, graficul de lansari pentru smartphone-urile sale. Daca primele iPhone-uri au fost lansate in iunie sau iulie, iPhone 4 S si-a facut debutul in luna octombrie 2011.

Noul iPhone 5 urmeaza, astfel, sa fie lansat la un an distanta de la lansarea modelului precedent.