Primele dezvaluiri despre cel mai asteptat smartwatch, spectaculosul Moto 360 (VIDEO)

Data: 21/03/2014 | Autor: .

moto-360

Moto 360, unul dintre cele mai interesante ceasuri inteligente ce va fi lansat pe piata in aceasta vara, va avea un incarcator revolutionar, care il va face sa functioneze independent. Cu alte cuvinte, nu vom mai avea nevoie sa il punem in priza.

Marea problema a smartwatch-urilor din ziua de azi este ca au o autonomie de numai 12, maxim 16 ore. O problema deranjanta la care cei de la Motorola par sa fi gasit o solutie.

Moto-360-gadgetreportDesignerul Jim Wicks, cel care a realizat Moto 360, a declarat ca ceasul va avea o baterie care se va incarca intr-un alt mod decat cel cu care suntem obisnuiti. Nu a prezentat detalii.

Cel mai probabil va fi una dintre solutiile deja vehiculate in piata – se va incarca de la soare, prin intermediul fotocelulelor sensibile la lumina ambientala, s-ar putea incarca wireless prin inductie sau prin inmagazinarea energiei generata de miscarea mainii, precum un dinam.

Cert este ca Moto 360 nu va avea un port microUSB pentru incarcarea bateriei.

In ceea ce priveste forma rotunda a ceasului, Wicks a spus ca aceasta a fost aleasa pentru ca, din sondajele de opinie facute, 80% dintre clienti, atat barbati cat si femei, au optat pentru un ecran in stilul clasic.

Designerul Jim Wicks a anuntat, totodata, ca Moto 360 nu va avea camera foto, pe care o considera inutila pe un ceas. Ceasul va beneficia, in schimb, de o gama larga de curele in tot felul de culori.

Ceasul Moto 360, ce va rula noul sistem de operare Android Wear, dezvoltat de Google (aflati detalii de AICI), va fi compatibil cu toate gadgeturile (telefoane, tablete etc.) care ruleaza minim Android 4.3 si se va conecta la acestea prin Bluetooth.

Mai multe detalii despre ceasul Moto 360 aflati din clipul video de mai jos.