Primele imagini cu un iPad Mini functional au aparut pe internet

Data: 19/09/2012 | Autor: .

iPad Mini pare mai aproape de realitate ca oricand, dupa ce primele imagini cu un model functional au aparut pe site-ul chinezesc Bolopad in urma cu putin timp.

Device-ul prezentat in fotografii are ramele mai subtiri decat modelele iPad de 9,7 inchi si dispune de noul conector Lightning introdus de Apple odata cu lansarea iPhone 5.

Spre deosebire de alte imagini cu iPad Mini aparute in ultima vreme pe internet, device-ul prezentat acum dispune si de o camera foto.

Potrivit ultimelor informatii, tableta iPad Mini cu ecran de 7,85 inchi va fi lansata in luna octombrie. Pretul este asteptat sa se situeze in jurul a 250 de dolari, insa exista numeroase semne de intrebare in aceasta privinta, avand in vedere ca noul iPod Touch de 4 inchi are preturi ce pornesc de la 299 de dolari.

Zvonurile privind lansarea unei tablete iPad Mini circula de ceva vreme pe internet, si au fost chiar confirmate partial de o serie de email-uri interne ale sefilor Apple in care acestia discuta oportunitatea lansarii unei tablete de 7 inchi.

Astfel, in ianuarie 2011, Eddy Cue, vicepresedinte Apple, a trimis un email catre Tim Cook, Scott Forstall si Phil Schiller, care continea un articol GigaOm in care iPad-ul era comparat cu un Galaxy Tab de 7 inchi.

“Cred ca va fi o piata a tabltetelor de 7 inchi si noi ar trebui sa construim una”, spune Cue in email, adaugand ca i-a transmis aceasta idee si lui Steve Jobs, acesta fiind “foarte receptiv”.

Eddy Cue vorbeste in email chiar si despre experienta sa cu o tableta de 7 inchi.

“Emailul, cartile, Facebook si continutul video functioneaza foarte bine pe o tableta de 7 inchi. Web-browsing-ul este punctul slab, insa este totusi utilizabil”, spune acesta.