Primele imagini cu noul telefon Facebook (GALERIE FOTO)

Data: 12/06/2012 | Autor: .

Dupa ce s-a zvonit ca Facebook lucreaza la dezvoltarea primului sau smartphone, pe internet au inceput sa apara si primele imagini. Dincolo de fake-urile care au impanzit web-ul, va prezentam astazi un concept care pare mai aproape de realitate, dezvoltat de Michal Bonikowski.

Acesta a pus cap la cap toate informatiile pe surse despre noul telefon, le-a introdus intr-un program de grafica, iar rezultatul este unul cu adevarat interesant. Din imagini rezulta ca primul telefon Facebook ar urma sa aiba un ecram de 4,2 inch si o carcasa metalica in culoarea albastra.

Telefonul ar putea avea doua camere – una de 5 MP si o alta de 8 MP, alaturi de o interfata speciala dedicata retelei de socializare.

GadgetReport.ro relata, recent, citand The New York Times, ca lansarea unui telefon Facebook este una dintre ambitiile fondatorului retelei, Mark Zuckerberg. Acesta a angajat cateva zeci de ingineri si dezvoltatori de software care au lucrat la Apple pentru a realiza noul telefon.

Facebook nu este la prima tentativa de a aduce Facebook mai aproape de utilizatorii retelei. A lansat impreuna cu HTC telefoanele ChaCha si Salsa, care au butoane dedicate pentru accesul la Facebook.

Potrivit NYT, Zuckerberg vrea insa un telefon in exclusivitate, asa ca a dezvoltat proiectul Buffy. Smartphone-ul ar urma sa fie lansat in 2013.

Un angajat Facebook, citat de New York Times, a declarat ca telefonul face parte din planurile Facebook de dezvoltare a serviciilor, alaturi de oferta de filme, muzica si alte modalitati de divertisment.

Cel mai probabil, noul telefon Facebook va rula o versiune speciala de Android cu acces direct la noul Facebook Store, o pagina de internet de unde vor putea fi descarcate aplicatii dedicate.