Primele imagini reale cu PlayStation 5?

Data: 16/02/2020 | Autor: .

Sony pregătește lansarea noii console de jocuri Playstation 5. Când va fi lansată, la ce preț și care sunt specificațiile PS5 – sunt doar câteva dintre informațiile la care GadgetReport.ro încearcă să răspundă în acest material.

Sony PlayStation 5 este, fără îndoială, unul dintre cele mai așteptate gadgeturi din 2020. Pe surse s-a spus că noua consolă va debuta în luna februarie, însă pare că Sony și-a schimbat planurile, așteptând să vadă planurile principalului său rival Microsoft, cu noua consolă Xbox.

Potrivit noilor informații, acreditate de presa internatională, după anularea MWC Barcelona, din cauza coronavirusului din China, nu este exclus ca Playstation 5 să debuteze în luna iunie, atunci când vom vedea, cel mai probabil, și noul Xbox.

Dincolo de momentul lansării, pe internet continua să apară imagini cu prototipul noii console, care urmează să înlocuiască PS4 Slim și PS4 Pro.

Ce aduce nou PlayStation 5

Dincolo de noul logo PlayStation 5 , diferit față de edițiile anterioare prin numărul 5 din coada logo-ului, japonezii au prezentat, în premieră la CES 2020 din Las Vegas, câteva caracteristici ale viitoarei console.

Astfel, noua consolă PlayStation 5 va beneficia, printre altele, de un SSD de mare viteză, un cip grafic ce va permite tehnologiei ray-tracing cât și o unitate optică Blue-Ray UltraHD.

PlayStation 5 va reda Audio 3D, iar noile controlele vor prezenta un nou tip de feedback haptic, pentru o vibrație mai rafinată.

Inovația, intitulată „adaptive triggers”, ce va fi încorporată butoanelor ( L2/R2), va da posibilitatea creatorilor de jocuri să personalizeze cele două butoane pentru a „opune rezistență” în timp ce sunt apăsate. Funcția va fi una excelentă de exemplu într-un joc de curse, când terenul este off-road, iar mașinile întâmpină un traseu plin cu pietre.

Controlerele vor include și difuzoare noi, porturi USB-C cât și un microfon ce este posibil să fie pentru un viitor asistent virtual.

Pe partea grafică, PlayStation 5 promite să gestioneze mult mai bine efectele de iluminare din jocuri, grație unei tehnologii inovatoare.

GadgetReport.ro relata, recent, că următoarea consola a celor de la Sony, PlayStation 5, va include un procesor AMD Ryzen de a treia generație, pe o tehnologie de 7nm, cu 8 nuclee. Procesarea grafică va utiliza nucleul AMD Navi, cu suport pentru tehnologia ray-tracing.

Printre jocurile exclusive pentru viitorul PlayStation 5 știm deja că se vor afla The Last of Us Part II și Ghost of Tsushima. PlayStation 5 va oferi backward compatibility cu Playstation 4, pentru ca toate jocurile existente pe piață să fie compatibile.

Cât va costa PlayStation 5

Potrivit unor surse din piață, citate de Bloomberg, nu este exclus ca PS5 să coste 450 de dolari. În  2013,  PlayStation 4 a fost lansată la prețul de 399 de dolari.