Primele jocuri pentru ochelarii Google Glass (VIDEO)

Data: 31/01/2014 | Autor: .

google-glass

Google testeaza de ceva vreme ochelarii inteligenti Google Glass. Nu i-a lasat inca pe piata pentru ca, spun scepticii, ar fi putini cei interesati sa cumpere aceste gadgeturi, mai cu seama ca pretul se anunta destul de piperat, de peste 500 de dolari.

Asa ca, pana sa gaseasca solutia magica pentru a vinde Google Glass, expertii dezvolta tot felul de aplicatii. Iar printre cele care ar putea creste interesul clientilor sunt jocurile.

Pe forumul dezvoltatorilor de aplicatii pentru Google Glass au aparut, deja, si primele jocuri in varianta de prototip.

Este vorba de cinci jocuri simple care iti permit sa le joci in mediul ambiant.

Cu Google Glass Tennis, de exemplu, te poti juca cu o minge virtuala pe care sa o lovesti de toate corpurile din jurul tau.

”Balance” se folosește de giroscopul ochelarilor pentru a simula ca și când cineva ar trebui să țină pe cap mai multe cărți, iar Clay Shooter imită tirul cu talere. Cand strigi Pull, discul este aruncat, iar apoi spui Bang pentru ca trage.

Lista jocurilor Google Glass mai include Matcher si Shape Splitter. Cum pot fi jucate, vedeti din clipul video de mai jos.

Motivul pentru care producătorii ochelarilor au realizat acest demo este pentru a inspira dezvoltatorii de jocuri să creeze titluri speciale pentru Google Glass.

In tentativa de a atrage clientii, Google a decis sa doteze ochelarii digitali Google Glass cu lentile corectoare de vedere, relatează Wall Street Journal, citat de Mediafax.

De asemenea, Google va colabora cu VSP Global pentru instruirea profesioniştilor în domeniul îngrijirii ochilor, în vederea adaptării Google Glass la nevoile clienţilor.

Acordul conferă Google oportunitatea unui acces mai mare pe piaţă, având în vedere că VSP Global are o reţea de 30.000 de medici, care pot ajuta la distribuţie, şi 60 de milioane de clienţi, în Statele Unite.

Wall Street Journal a relatat în noiembrie că cele două companii discută despre o eventuală colaborare.

În prezent, ochelarii inteligenţi sunt disponibili doar pentru câteva mii de utilizatori selectaţi de Google în vederea testărilor, dar compania a anunţat marţi că dispozitivul va fi lansat pe piaţă spre sfârşitul anului 2014.

Dotarea Google Glass cu lentile corectoare înseamnă că ochelarii vor putea fi folosiţi şi de mulţi dintre cei 110 milioane de americani care poartă ochelari de vedere.

Google Glass  dispun de un chipset Ti OMAP 4430 cu CPU dual-core şi 1 GB memorie RAM, din care aproximativ 682 MB sunt disponibili pentru aplicaţiile deschise.

Camera foto încorporată în ramă este activată prin comandă vocală şi poate obţine poze la rezoluţie 5 MP, respectiv secvenţe video cu format HD 720p. Ochelarii au 16GB memorie internă (12GB disponibili) si acces la Google Cloud.

Lista dotărilor mai cuprinde Android 4.2, receptor GPS, conectivitate Bluetooth şi acces la reţele WiFi.