Primele review-uri Microsoft Surface: Tableta nu se ridica la inaltimea asteptarilor (VIDEO)

Data: 24/10/2012 | Autor: .

Primele review-uri ale tabletei Microsoft Surface, care se va lansa pe piata in numai doua zile, au inceput sa apara. Acestea spun ca device are numeroase puncte slabe si nu se ridica la inaltimea asteptarilor.

„De mult timp un gadget nu a mai fost atat de dezamagitor”, noteaza cei de la Gizmodo.

Desi admit ca tableta Surface este una buna, Surface RT nu este, cu siguranta, viitorul, in opinia acestora.

Si asta pentru ca Windows RT, sistemul de operare adaptat procesoarelor ARM care ruleaza pe noile device-uri, este o platforma departe de a fi perfecta. Aplicatiile dedicate sunt foarte putine, iar cele destinate Windows 7 nu pot rula pe noul sistem de operare.

Utilizatorii sunt limitati la suita de aplicatii din Microsoft Store, care arata ca o alimentara sovietica, mai scrie Gizmodo. In plus, acestea sunt buggy, ducand la numeroase crash-uri ale sistemului.

Si Engadget remarca selectia saraca de aplicatii pe care o ofera noua tableta a celor de la Microsoft.

Pe langa problemele software, The Verge noteaza si erorile de design comise de cei de la Microsoft.

Din cauza display-ului enorm de 1,6 inchi in format 16:9, tableta este absolut inutilizabila in format portret. Surface RT nu este atat de confortabil de tinut nici in format landscape, neputand fi comparata din acest punct de vedere cu iPad sau Nexus 7.

De asemenea, si The Verge remarca lipsa de aplicatii din ecosistemul Surface RT.

Cei de la Wired au realizat chiar si o comparatie cu display-ul prezent pe noul iPad. Daca la redarea video, Surface RT performeaza la fel de bine ca noul iPad, in ceea ce priveste paginile web si textul balanta inclina clar in favoarea celor de la Apple.