Primele telefoane flexibile Samsung, in 2013? (VIDEO)

Data: 8/03/2012 | Autor: .

Samsung va lansa, in 2013, primele ecrane cu ecrane flexibile, afirma surse citate de patentbolt. Acestia au prezentat, recent, in detaliu, si inventia care sta la baza noilor ecrane care vor schimba fundamental modul in care percepem in prezent tehnologia mobila

Primele”Flexible Display” vor fi produse in trimestrul trei din acest an, iar pe piata le vom vedea, cel mai probabil, in semestrul II 2013, fie sub forma unor telefoane, tablete sau alte gadgeturi ce necesita ecrane.

Din schitele prezentate de PatentBolt rezulta ca acestea vor avea forme diverse, de la bratari la suluri, cilindri si alte solutii tehnice care, in prezent, par de domeniul fantasticului. Nu este inca foarte clar ce fel de tehnologie va folosi Samsung.

Asta in conditiile in care exista deja mai multe solutii tehnice care ofera astfel de ecrane – electroluminescent display (ELD), electrophoretic display (EPD –used in electronic paper), electrochromic display (ECD), liquid crystal display (LCD), active matrix LCD (AMLCD), active matrix organic light emitting diode (AMOLED) low temperature poly silicon (LTPS) TFT, organic TFT (OTFT), oxide TFT, nano TFT.

Mai multe amanunte despre patent aflati de aici.

Ca sa intelegeti mai bine la ce se gandeste Samsung, urmariti clipul urmator.

Noile ecrane au aparut pe surse inca din 2010. Urmariti cat sunt de rezistente

Mai jos aveti un clip video care prezinta primele gadgeturi cu ecrane OLED.

Unul dintre primele telefoane cu ecrane flexibile ar putea fi Samsung Galaxy Skin. Prezentat anul trecut de GadgetReport.ro, smartphone-ul este  unul dintre cele mai spectaculoase concepte prezentate de producatorul sud-coreean.

Terminalul va dispune de un display AMOLED flexibil care ii va permite sa se plieze in jurul unui cilindru de aproximativ 1 inch. Totodata, terminalul este “aproape indestructibil” si “poate supravietui unei lovituri de ciocan”, potrivit informatiilor din piata.

Galaxy Skin va dispune de un display cu o rezolutie de 800×480 pixeli, o camera de 8 megapixeli, 1 GB de memorie RAM si un procesor de 1,2 GHz.

Nu se cunoaste inca sistemul de operare ce va fi prezent pe noul smartphone, insa cea mai probabila varianta este Android Jelly Bean, care va fi lansat dupa Android Ice Cream Sandwich. Totusi, nu este exclus ca noul smartphone sa ruleze un sistem de operare dezvoltat special pentru el, intitulat Android Flexy.

Datorita display-ului flexibil, noul smartphone va putea fi folosit si ca mouse de calculator sau ceas de mana, iar in fotografiile de prezentare a conceptului acesta dispune si de un proiector.