Primele teste si imagini video cu flagship killer-ul OnePlus 2

Data: 28/07/2015 | Autor: .

oneplus2 vedere laterala

Variantele de One Plus 2Pe internet au aparut primele teste video cu unul dintre cele mai asteptate telefoane ale anului, flagship killer-ul OnePlus 2. Un telefon care va putea fi comandat de pe 11 august, la pretul de 330 de dolari pentru versiunea de 16GB și 390 de dolari pentru cea de 64GB

.Dacă din prima editie, OnePlus One, start-up-ul chinezesc a vandut 1,5 milioane de exemplare, in conditiile in care se astepta la numai 100.000 de unităţi, ţinta pentru noul telefon este cel puţin dublă.

Motivele ţin, bineînţeles, de specificaţiile tehnice superioare. OnePlus 2 vine, in primul rand, cu un procesor Qualcomm Snapdragon 810 @ 1.8 GHz octa-core  pe 64-bit acompaniat de 4 GB RAM LPDDR4 (exclusiv pentru varianta de 64 GB, cea de 16 GB are 3 GB RAM), o placa video Adreno 430 si un spatiu de stocare de 16-64 GB, din nefericire fara slot de card micro SD, insa dual SIM.

Telefonul prezinta un ecran de 5.5 inch full HD, prins intr-o rama din metal, o camera de 13 megapixeli cu o diafragmă f/2, ceea ce il poziționează în urma Samsung Galaxy S6 (f/1.9) și LG G4 (f/1.8), bliț dual LED, senzor de OnePlus 2 ruleaza un Android modificatamprente mai rapid decât Touch ID de pe iPhone, difuzoare stereo montate la baza dispozitivului si standardul USB Type-C.

Camera foto nu este mai proastă, însă poate că imaginile vor fi puţin întunecate. Focalizarea are loc prin laser, ca la LG, iar stabilizarea optică face ca video-ul, inclusiv la rezolutie 4K, sa fie realizat in regim optim.

Bateria are 3300 mAh si tine aproape doua zile, in conditii de utilizare normala.

OnePlus 2 ruleaza Oxygen OS 2, o versiune modificata de Android 5.1 care include funcționalități de Android M, si va fi vandut in Europa cu 340 euro (versiunea de 16 GB), un  pret sensibil mai mare decat cel in dolari americani.


OnePlus 2 promite o experiență de utilizare mult mai bună, graţie hardware-ului de top si noului sistem de operare.

La capitolul minusuri notam faptul ca nu are  suport pentru card, nici NFC, încărcare rapidă si nici încărcare wireless.

The Verge relateaza ca implementarea software făcută de OnePlus este plăcută și minimalistă, cu noutăți bine gândite, cum ar fi abilitatea de a alege între butoane capacitive sau digitale.

OnePlus are, de asemenea, software propriu pentru camera foto, este rapidă și minimalistă, dar mai avem de testat până să judecăm cât de bune sunt pozele. Cu siguranță este un telefon care face concurență foarte bună celorlalte telefoane. OnePlus 2 este un telefon high-end foarte bun, la preț competitiv, și o actualizare așteptată pentru OnePlus One.

Pentru a cumpara OnePlus 2 va trebui să ai o invitatie si sa te treci pe o listă de rezervări.

Va fi destul de asteptat, in conditiile in care sunt deja cateva sute de mii de oameni care vor sa-l cumpere.