Primul televizor Apple, amanat din cauza neintelegerilor cu cablistii (VIDEO)

Data: 10/09/2012 | Autor: .

Apple a amanat lansarea televizorului iTV din cauza neintelegerilor cu furnizorii de continut TV cu care negociaza, relateaza Bloomberg, citand surse din cadrul companiei.

Marea batalie se da pe piata de televiziune din Statele Unite acolo unde companiile de cablu vor sa-si puna amprenta lor in meniurile televizoarelor Apple si sa le personalizeze, lucru pe care producatorul american nu-l agreaza.

Potrivit Bloomberg,  Apple a semnat deja contracte cu mai multi furnizori de video-content, insa se loveste de pretentiile distribuitorilor, astfel ca lansarea, prevazuta pentru trimestrul IV 2012, ar putea fi amanata pentru primavara lui 2013.

Primele televizoare multimedia de la Apple au intrat, intre timp, in faza de preproductie. Vor fi construite la fabrica Foxconn “Fuji Kang Longhua” din Shenzhen-China.

GadgetReport.ro a scris, anterior, ca primele televizoare Apple iTV vor veni in trei variante de 32, 46 si 55 inchi, la preturi intre 1500 si 2000 dolari. Ecranele, de tip IGZO (indium gallium zinc oxide),  sunt furnizate de Sharp.

Oferta Apple va include televizorul si o noua varianta de soft a pachetului Apple TV, construit in jurul aplicatiei.

Practic, cu modulul SIRI, nu vom mai avea nevoie de telecomanda. Vom putea astfel schimba canalele, seta luminozitatea, sonorul, culorile si vom putea programa TV-ul sa inregistreze “on cloud” filmele, serialele si celelalte productii favorite.

De asemenea, noul iTV va integra si produsele media proprii produse de utilizatori, astfel ca am putea asista, in premiera, la dezvoltarea chiar a unui canal video in genul youtube.com.

Nu este exclus, de asemenea, ca iTV sa permita utilizatorilor sa acceseze jocuri, inclusiv in retea, si servicii social-network.

Prima consola Apple TV a fost lansata in 2006, iar zilele trecute, compania a venit cu un upgrade semnificativ, care a adus imaginea Full HD si mai multe optiuni pentru utilizatori, de la soft-ul de operare, la produsele media oferite (filme, seriale, emisiuni, muzica, posturi de radio etc.).

Urmariti mai jos un material realizat de Cnet in care sunt prezentate, in detaliu, noutatile aduse de Apple TV 2012.

Apple TV  vs. concurenta

Cu  noul iTV, Apple va avea de infruntat o competitie serioasa pe piata multimedia. Samsung si LG au dezvoltat, deja, propriile platforme software, iar acestea sunt disponibile pe televizoarele din noua generatie. Acestea permit utilizatorului sa acceseze diverse aplicatii legate la internet.

Si Google pregateste, inca de anul trecut, noua generatie a platformei TV.  Noua platforma se va baza pe Android 4.0, urmand sa ofere o interfata simpla si atractiva, in genul celei prezente pe gadgeturile cu acest sistem de operare.

Utilizatorii Google TV vor avea la dispozitie, pe langa tastaturile deja cunoscute, de la Logitech si Sony, posibilitatea de a controla experienta multi-media cu ajutorul telefonului mobil.

Google TV va oferi o gama larga de produse, de la canalele clasice de televiziune in sistem HD, la internet, jocuri si interactivitate online. Vom putea astfel, in acelasi timp, sa vedem un film, sa cautam ceva pe google, sa vedem informatiile de pe bursa sau cele din sport, sa rezervam bilete la un spectacol sau sa cumparam ceva online si sa stam de vorba cu prietenii pe chat. Totul pe ecranul televizorului.

 O “revolutie” multimedia

Potrivit specialistilor, iTV si Google TV ar putea avea acelasi impact precum a avut iPad-ul in piata calculatoarelor. Continutul multimedia (web,tv,social media, games etc.) va  forta, practic, producatorii de televizoare sa lanseze, in viitor, numai aparate Internet-enabled.

Pe de alta parte, dezvoltarea platformelor multimedia ar putea schimba, din multe puncte de vedere, internetul. Site-urile web vor fi nevoite sa dezvolte continut video adaptat consumului pe TV.

Platformele multimedia, in genul Apple TV si Google TV, ar putea aduce schimbari  semnificative si pe piata televiziunii prin cablu, in conditiile in care, daca vor reusi sa ofere continutul multimedia pe care si-l propun, astfel de gadgeturi ar putea face inutile setbox-urile firmelor de cablu TV, care gestioneaza o oferta limitata (TV&internet).