Project X. Google dezvolta ochelarii “Terminator”

Data: 23/02/2012 | Autor: .

Google dezvolta prototipul unor ochelari inteligenti care vor permite utilizatorilor sa vada si sa inregistreze o gama larga de informatii, la fel ca personajul principal din seria Terminator.

Potrivit unor surse citate de New York Times, proiectul se bazeaza pe aplicatia Google Googles. Aceasta va afisa date in timp real pe ecranele OLED transparente prin conexiunile 3G sau 4G.

Ochelarii vor oferi, de asemenea, date despre locatie, folosind aplicatia Google Latitude prin intermediul GPS-ului si senzorilor de miscare. Ochelarii vor avea, de asemenea, o camera capabila sa faca poze cu flash.

Potrivit surselor, ochelarii ar putea sa arate ca cei dezvoltati de Oakley. Detalii cititi aici.  

Gadgetul ar urma sa fie lansat in magazine pana la finele anului, la preturi cuprinse intre 250 si 600 dolari.Mai multe detalii aflati de aici.

Potrivit surselor NyTimes, dupa lansarea ochelarilor, am putea asista la dezvoltarea unei game variate de gadgeturi bazate pe noua tehnologie, de la smartphone-uri la tablete cu ecrane transparente.

Si alte companii lucreaza la produse similare. GadgetReport.ro a scris, recent, despre ochelarii iOptik lansati de Innovega Inc. iOptik foloseste o sticla speciala cu un mic display OLED. Innovega afirma ca lentilele pot fi, in prezent, folosite pe o pereche de ochelari, iar in viitor vor fi disponibile si in varianta lentilelor de contact.

Si Samsung lucreaza la o tehnologie similara. Urmariti o demonstratie in clipul de mai jos.

Tehnologia lentilelor inteligente este asemanatoare cu cea din Terminator 2. Urmariti clipul de mai jos in care Arnold isi scaneaza victimele.

Daca vi se pare ca stirea ar putea fi interesanta si pentru prietenii dvs., va invitam sa dati like sau share din butoanele de mai jos. Va multumim.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.