Provo Concept. Cel mai spectaculos crossover Kia (VIDEO)

Data: 12/03/2013 | Autor: .

kiaprovoconcept-4

Kia a lansat la Geneva Motorshow 2013 prototipul unui crossover cu alura unui Nissan Juke-R. Studiul Provo al celor de la Kia este un hibrid, baza constituind-o unitatea GDI cu injectie directa de benzina si supraalimentare prin turbo.

Puterea generata din cilindreea de 1.600 cmc este de 204 CP, insa acest propulsor lucreaza in complicitate si cu un motor electric cu un aport de 45 CP.

Plasat ca dimensiuni in segmentul B (3,88 metri lungime, 1,77 metri latime, la o inaltime de doar 1,35 metri), Kia Provo Concept afiseaza o silueta blindata cu spoilere coborate aproape de sol, aripi evazate, stalpii parbrizului camuflati total in suprafata vitrata fumurie in genul Mini Paceman, in vreme ce plafonul vopsit in portocaliu pare suspendat in spate de o rama metalica argintie, in genul modelelor 911 Targa de la Porsche, relateaza Citynews

Modelul vine cu faruri triunghiulare integral cu LED-uri programabile ce pot fi utilizate atat pentru a furniza surse de lumina pe timp de zi, pentru faza lunga, cat si intr-o configuratie optica speciala in stil racing.