Rasberry Pi produce 4.000 de unitati pe zi si renunta la limita de comenzi

Data: 17/07/2012 | Autor: .

Rasberry Pi, cel mai ieftin computer din lume, a ajuns la o productie de 4.000 de unitati pe zi, iar clientii pot cumpara de acum oricate calculatoare doresc, potrivit unui anunt postat pe blogul companiei.

Capacitatea de productie a Rasberry Pi continua sa creasca, iar comenzile de volum sunt asteptate sa fie onorate intre 4 si 6 saptamani.

Rasberry Pi este un computer de dimensiunea unui card de credit ce poate fi conectat la orice televizor sau monitor. Calculatorul dispune de un procesor ARM de 700 MHz si ruleaza sistemul de operare Linux.

Pentru numai 25 de dolari, utilizatorii pot cumpara Modelul A, care dispune de 256 MB RAM si conectivitate USB, RCA, HDMI si SD. Pentru 10 dolari in plus, Modelul B dispune de inca un port USB si un port Ethernet.

In ciuda dimensiunilor spectaculoase, Rasberry Pi nu este cel mai mic computer din lume.Acest titlu ii revine modelului FXI Cotton Candy, care se situeaza, insa, in alta cateforie de pret. La 199 de dolari, gadgetul vine cu un procesor dual-core 11GHz ARM Cortex-A9 cu ARM Mali™-400 MP (Quad-core, 1.2GHz) GPU si sistemele de operare preinstalate Android 2.3 si Ubuntu. FXI Cotton Candy include HDMI-out, WiFi si Micro USB port. Computerul stick este atat de performant inca ruleaza formate video precum MPEG-4 si H.264, asa ca il poti introduce intr-un USB sau HDMI de TV si il poti folosi ca un media PC.