Intel: Peste 20 de tablete Windows 8 sunt in lucru

Data: 18/07/2012 | Autor: .

Peste 20 de tablete Windows 8 sunt in faza de dezvoltare in prezent, a declarat Paul Otellini, seful Intel, citat de KnowYourMobile. Potrivit acestuia, exista in constructie aproximativ 20 de tablete bazate pe procesoarele low-cost Clover Trail Atom si inca cateva modele bazate pe procesoare Core.

In plus, mai exista aproximativ o duzina de dispozitive „convertibile” sau care dispun de ectane tactile, bazate pe arhitectura Ivy Bridge, similare cu Microsoft Surface.

Pe langa dispozitivele mentionate Otellini, pe piata mai sunt dezvoltate si numeroase tablete bazate pe arhitectura ARM care vor rula sistemul de operare Windows RT.

Afirmatiile sefului Intel vin sa confirme declaratiile pe care oficialii Microsoft le-au facut la inceputul lunii. Microsoft a anuntat in cadrul Worldwide Partner Conference ca noua generatie a sistemului de operare Windows va fi lansata in luna octombrie. Oficialii companiei au precizat ca versiunea finala va fi trimisa partenerilor in luna august, iar primele gadgeturi cu noul sistem vor fi lansate in toamna.

Pana atunci, va puteti delecta cu noul sistem de operare descarcand gratuit Windows 8 Release Preview de aici.