Razboiul patentelor continua: Microsoft a pus ochii pe chinezii de la Huawei

Data: 8/11/2011 | Autor: .

Grupul chinez Huawei, producator de smartphone-uri si tablete Android, a anuntat ca se afla in discutii cu gigantul software Microsoft in legatura cu incalcarea anumitor patente ale companiei americane.

Astfel, Microsoft cere Huawei sa-i plateasa un comision pentru fiecare dispozitiv Android pe care il produce, pentru a licentia, practic, mai multe patente ale companiei americane, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

Microsoft a incheiat deja intelegeri ce privesc plata unui comision pentru fiecare dispozitiv vandut cu 10 producatori de terminale Android, printre care Samsung, HTC sau Acer.

Microsoft sustine ca in prezent companiile care le platesc comisioane pentru a produce dispozitive Android reprezinta peste jumatate din smartphone-urile si tabletele vandute cu sistemul de operare al celor de la Google.

Practic, Microsoft sustine ca mai multe patente pe care le detine sunt prezente pe toate dispozitivele Android, iar producatorii acestor terminale trebuie sa incheie acorduri de licentiere cu ei sau risca procese juridice costisitoare.

Chinezii de la Huawei au planuri mari pentru segmentul smartphone-urilor si tabletelor destinate consumatorilor, si isi propun sa devina al treilea producator mondial de smartphone-uri in patru ani.

Acestia sunt prezenti pe piata locala din 2004 cu telefoane si dispozitive produse sub brandul operatorilor telecom, si au prezentat recent in Romania o gama de smartphone-uri si tablete produse sub brandul propriu.