Razboiul patentelor continua: Samsung vrea sa interzica iPhone 5

Data: 2/10/2012 | Autor: .

Samsung acuza in instanta Apple pentru incalcarea mai multor patente in productia iPhone 5, evenimentul marcand un nou capitol in razboiul juridic dintre cele doua companii.

„Imediat dupa ce iPhone 5 a fost disponibil pentru vanzare, Samsung a inceput cercetarea produsului”, se arata in documentul transmis de companie instantei americane.

Sud-coreenii sustin ca iPhone 5 incalca doua pantente privind standardele in industrie si sase ce privesc alte caracteristici, dupa cum scrie Mediafax.

Ofensiva Samsung vine la scurt timp dupa ce compania a castigat in instanta revocarea interdictiei privind vanzarea in SUA a tabletei Galaxy Tab 10.1.

Razboiul juridic dintre Apple si Samsung pe tema furtului de design si proprietate intelectuala are o istorie indelungata, iar in prezent cele doua companii sunt in proces in peste 20 de tari si jurisdictii.

Practic, Apple ii acuza pe Samsung ca au copiat designul si functionalitatile smartphone-urilor si tabletelor iPhone si iPad in modelele din seria Galaxy. In replica, cei de la Samsung ii acuza pe Apple de incalcarea mai multor patente din zona telecomunicatiilor.

Cea mai transanta decizie luata pana acum in aceste procese a fost verdictul dat la finele lunii trecute de justitia americana. Astfel, instanta a decis ca Samsung a copiat trei patente Apple si trebuie sa le plateasca acestora despagubiri de peste 1 miliard de dolari.

Mai multe amanunte despre procesul dintre cele doua companii puteti citi aici.