Realitatea bate filmul SF! Tot mai mulţi oameni aleg să devină cyborgi, parţial roboţi (VIDEO)

Data: 5/03/2015 | Autor: .

cyborg-gadgetreport

Comunitatea suedeza de bio-hacking BioNyfiken a dezvoltat un parteneriat cu Kaspersky Lab pentru a dezvolta produsele care ii pot ajuta pe oameni sa devina roboti! Suna SF insa este deja realitate – tot mai multi oameni aleg să îşi implanteze microcipuri pentru a-şi creşte abilităţile fizice şi intelectuale, relateaza GadgetReport.ro

Potrivit expertilor de la Kaspersky Lab, utilizatorii isi implanteaza cipuri nu din motive medicale, ci pentru eficientizarea activitatilor zilnice precum controlul incuietorilor usilor, achizitiile online si accesarea computerelor printr-o miscare a mainii sunt tot mai multi.

Observam cresterea comunitatii de utilizatori care experimenteaza prin implanturi care le permit sa indeplineasca anumite cerinte zilnice rapid si usor – accesul in cladiri, deblocarea dispozitivelor personale fara a introduce un cod PIN si accesul la numeroase date stocate”, a declarat Hannes Sjoblad, unul dintre fondatorii BioNyfiken.

BioNyfiken considera ca un implant nu este diferit de cercei sau de tatuaje si este de parere ca din ce in ce mai multi utilizatori vor opta pentru implanturi cu compatibilitate NFC (Near Field Communication) pentru a stoca serii de informatii.

„Tehnologia se intampla acum,” a explicat Hannes Sjoblad. „Consider ca evolutia acestei tehnologii este un alt moment important in istoria interactiunii dintre oameni si computere, similar lansarii primelor computere cu Windows sau primelor ecrane cu tehnologie screen. Fiecare dispozitiv cu care ne identificam, fie ca este o cheie sau o cartela electronica, este inca un lucru care ne influenteaza vietile,” a mai spus Hannes Sjoblad.

Potrivit expertilor, in Suedia s-a dezvoltat o adevaraa industrie in jurul dezvoltarii cip-urilor umane. Firme precum Epicenter dezvolta business-uri care utilizeaza implanturi NFC in mod regulat pentru activitati variate, inlocuind alte dispozitive.

RISCURI DE SECURITATE

Impreuna cu expertii de la Kaspersky, dezvoltatorii de la BioNyfiken cauta acum cele mai bune aplicatii pentru a optimiza procesul de utilizare a corpurilor umane pentru accesarea internetului. Şi asta în condiţiile în care marele pericol este cel de securitate, altfel spus se cauta gasirea unor solutii care sa ii protejeze pe cyborgi de hackeri.chip_brain_cyborg

„Desi bio-hacking-ul a fost un subiect al romanelor stiintifico-fantastic pentru o perioada indelungata, acestea nu au analizat si implicatiile: Ce se intampla atunci cand informatiile confidentiale sunt stocate pe un cip implantat? Poate cineva deveni o copie a noastra daca ne atinge? Am putea fi urmariti unde mergem? Cuvantul „nyfiken” inseamna curios si noi suntem curiosi sa aflam raspunsurile la aceste intrebari,” a explicat Mylund Nielsen, Senior Security Researcher la Kaspersky Lab.

SAMSUNG SI ELECTROZII DIN CREIER

GadgetReport.ro relata recent despre faptul ca tot mai multe firme sunt interesate de gadgeturile de tip cyborg. Printre acestea se afla si Samsung care a inventat un electrod, numit Implantable Medical Devices (IMDs), care, odata introdus in capul pacientului, ajuta la monitorizarea starii organismului, de la inima la creier.

PatentBolt relateaza ca IMD va monitoriza, de asemenea, starea psihologica si cea patologica a pacientului. Dispozitivul va comunica cu un calculator, fara sa fie precizata natura conexiunii.

Pe display-ul extern, un software special va prezenta medicului date privind starea de sanatate a posesorului implantului, astfel ca diagnosticul medical si tratamentul vor fi mult mai eficiente.

Inventia a fost brevetata la Oficiul SUA pentru Marci si Inventii (The United States Patent and Trademark office)

EYEBORG– PRIMUL OM ROBOT DIN LUME

Ideea celor de la Samsung de a folosi dispozitive electronice pentru a le implanta in corpul uman nu este una noua. GadgetReport.ro relata, de exemplu, despre experienta incredibila a britanicului Rob Spence, primul om care a reusit, cu succes, sa isi implanteze un gadget electronic care ii sporeste abilitatile.

Spence si-a implantat in ochiul drept o camera video HD. Aceasta se conecteaza wireless la un dispozitiv care inregistreaza tot ceea ce vede.  Camera, dotata cu o baterie in miniatura, este fixata de globul ocular, astfel ca se misca odata cu acesta.