ReFlex, demn de Star Trek. Telefoanele flexibile devin realitate!

ReFlex, demn de Star Trek. Telefoanele flexibile devin realitate!

Ultima noutate în materie este adusă de cercetătorii de la Queens University care au prezentat prototipul unui display intitulat ReFlex, inspirat parcă din gadgeturile folosite de eroii din serialul SF Star Trek.

Telefoanele flexibile ar putea deveni realitate mai devreme decât ne-am fi aşteptat. Samsung, LG, Sony dar şi alţi producători au prezentat, în ultimii ani, prototipurile unor ecrane şi baterii flexibile, capabile să rescrie din temelii industria gadgeturilor.

Ultima noutate în materie este adusă de cercetătorii de la Queens University care au prezentat prototipul unui display intitulat ReFlex, inspirat parcă din gadgeturile folosite de eroii din serialul SF Star Trek.

reflex display flexibil gadgetreport.roExperţii au folosit un ecran flexibil LG OLED, de 720p, căruia i-au ataşat o serie de senzori şi un procesor capabil să ruleze un sistem de operare Android 4.4. Îndoind ecranul, acesta permite diverse acţiuni, de la activarea unor aplicaţii şi jocuri la întorsul paginilor unei cărţi virtuale.

Potrivit cercetătorilor de la Queens University, senzorii fac ca experienţa să fie una cu adevărat incredibilă, utilizatorii simţind tactil modul în care întorc paginile virtuale.

Roel Vertegaal, directorul Queens Media Lab, a declarat că experienţa este una naturală, îndoitul ecranului urmând să devină un obicei absolut uzual, în genul în care folosim în prezent tastatura.

Experţii vor prezenta prototipul ReFlex în cadrul unei conferinţe în Olanda şi afirmă că acesta ar putea deveni realitate în următorii cinci ani. Cum arată acesta, vedeţi în clipul video de mai jos.

GadgetReport.ro v-a prezentat, cu ocazia CES 2016, primul display de 18 inchi OLED din lume care poate fi rulat precum o foaie de hârtie. Ecranul flexibil LG, o premieră în materie, ar urma să fie folosit în următorii ani pentru tot felul de dispozitive, de la telefoane la tablete, televizoare, display-uri comerciale etc.

GadgetReport.ro relata, recent, ca ecranele flexibile OLED vor aduce o nouă revoluţie tehnologică.
Ecranele OLED si bateriile flexibile, dezvoltate de toate marile companii, de la Samsung la Apple, LG şi Sony, vor ajunge, treptat, sa echipeze aproape toate lucrurile pe care le folosim zilnic.

Ne vom lua adio de la telefoanele din ziua de azi si vom trece la unele extrem de subtiri, flexibile si indestructibile. Vom avea televizoare la ce dimensiuni vrem, ce vor fi “taiate” in magazin la marimea dorita si le vom aplica pe perete, acasa, ca pe tapet.

Vom avea pana si sticle cu ecrane OLED pe care vom vedea clipuri video cu detalii despre continutul acestora, sfaturi de sanatate etc.

Cum arată viitorul în viziunea LG, vedeţi în clipul video de mai jos.