Renasterea Zeppelinului. Un designer vrea sa lanseze un dirijabil de lux

Data: 30/03/2012 | Autor: .

Designerul Timon Sager a prezentat conceptul unui dirijabil pe care vrea sa il realizeze pana in 2015. Wolke 7 ar urma sa ofere pasagerilor un nivel de confort demn de un hotel de 5 stele.

Cabina dirijabilului ar urma sa includa toate dotarile necesare, inclusiv o bucatarie, un living, o baie si o terasa.

“Cred ca este timpul sa reinventam acest mod de transport, in conditiile in care tehnologia din ziua de azi face zborul acestora la fel de sigur ca cel cu avionul”, a declarat Sager.

Wolke 7 se afla inca la stadiul de concept insa designerul spune ca are cativa investitori interesati sa dezvolte un astfel de dirijabil cu care sa organizeze calatorii de agrement.

Primul dirijabil din lume a zburat in 1852, cand  francezul Henri Giffard a folosit un propulsor cu aburi. De vreme ce balonul putea fi dirijat, si-a capatat numele de ”dirijabil” de la latinescul dirigere (a dirija).

Aproape zece ani mai tîrziu ofițerul german Contele Ferdinand von Zeppelin achiziționează de la un inventator croat David Shwarz un proiect pentru dirijabil cu schelet de aluminiu.

Așa au apărut Dirijabilele Zeppelin. Ele erau construite de firma germană Luftschiffbau Zeppelin GmbH. Între anii 1899-1938 sau construit aproximativ 119 zeppeline care aveau seria LZ, de exemplu LZ 127 (mai este numit și contele Zeppelin).

La 29 ianuarie 1916, in Primul Razboi Mondial, Parisul este bombardat pentru prima dată de zeppelinele germane. În 1937, odată cu prăbușirea dirijabilului Hindenburg la Lakehurst,New Jersey(SUA) era giganticelor aeronave luase sfîrșit.

Mai multe detalii aflati de aici