Rescriem istoria? A aparut un nou documentar despre daci (VIDEO)

Data: 3/07/2012 | Autor: .

Un nou documentar realizat de scriitorul Daniel Roxin, care vine sa sustina o teza senzationala privind originile poporului roman, a fost uploadat pe youtoube. Documentarul, intitulat “ Dacii – Noi dezvaluiri” afirma, in esenta, ca istoria Romaniei a fost falsificata pentru a sustine interesele marilor puteri occidentale si a Vaticanului in aceasta regiune, statul roman fiind programat ca o falsa oaza de latinitate.

Este al doilea documentar dupa “Dacii, adevaruri tulburatoare”, un material care a adunat peste 500.000 de vizualizari pe youtube si cateva sute de comentarii. Acesta il puteti vedea aici.

Romanizarea dacilor, sustin autorii documentarului, nu a existat pe o arie atat de vasta pe cat sustin cartile de istorie, iar poporul dac a continuat sa existe, noi fiind, de fapt, urmasii dacilor, nu ai romanilor.

Mai mult chiar, cei intervievati in documentar sustin ca romanii provin din neamul tracilor si ca, de fapt, Roma a fost intemeiata de urmasii acestora.

Dacii, cei mai viteji si mai drepti dintre traci, ar fi existat de mii de ani pe aceste meleaguri, iar nasterea poporului roman ar fi fost un proces natural in conditii in care acestia aveau o limba si traditii similare romanilor.

Studiile paleogenetice prezentate in documentar mai sustin ca poporul roman are numai 10% ADN latin, iar 70% apartine tracilor care au trait in aceasta zona a Europei. O alta dovada ca romanizarea nu a avut loc la dimensiunile descrise in cartile de istorie.

Materialul video vine sa prezinte intr-o noua lumina istoria poporului roman. Nu inseama ca tot ceea ce spun autorii documentarului si cei intervievati trebuie privit cu titlu de adevar, insa contribuie la o necesara dezbatere in opinia publica.