Reţeaua 4G Orange acoperea la final de decembrie 93,2% din populaţia ţării

Data: 21/02/2018 | Autor: .

Reţeaua 4G Orange acoperea la final de decembrie 93,2% din populaţia ţării

Reţeaua 4G Orange acoperea la final de decembrie 93,2% din populaţia ţării, adică 10026 localităţi, unde 3,2 milioane clienţi Orange foloseau serviciile Orange 4G, cu aproape 50% mai mulţi comparativ cu finalul anului 2016. Datele apar în raportul financiar al companiei, anunțat astăzi.

Potrivit Orange, traficul de date mobile in rețea a crescut cu peste 80% comparativ cu T4 2016 şi în cel 4G, care a crescut de 3 ori.

Orange România a realizat afaceri de 1,07 miliarde de euro anul trecut, pe fondul cresterii utilizării datelor mobile, a pachetelor fix-mobil şi a vânzărilor de echipamente mobile. In ultimul trimestru din 2017, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 280 milioane de euro, în creştere cu 7,7% faţă de perioada similară a anului precedent.

La 31 decembrie 2017, Orange România oferea servicii mobile, fixe şi TV pentru 10.623.000 clienţi.

„Anul 2017 a fost un an în care procesul de digitalizare a accelerat, lucru evidenţiat de consumul în creştere de date mobile şi de produse conectate, atât pentru mediul rezidenţial cât şi pentru cel business. Clienţii noştri îşi doresc simplitate – în oferte, dar şi în interacţiunea cu Orange, iar pachetele fix-mobil Orange Love au răspuns acestei cerinţe. În egală măsură, clienţii B2B au căutat simplificarea şi eficientizarea operaţiunilor prin alegerea de soluţii integrate care să includă atât conectivitate cât şi soluţii IT&C în zona de cloud, business Wi-Fi şi securitate cibernetică. Performanţa din 2017 este rezultatul a două constante – ofertele relevante construite împreună cu clienţii şi încrederea lor în calitatea serviciilor oferite prin cea mai extinsă reţea 4G din România.”, a declarat Liudmila Climoc, Chief Executive Officer în cadrul Orange România.

Rezultatele pozitive au fost influenţate şi de vânzările de telefoane performante 4G care au crescut cu 14% în T4 2017 comparativ cu T4 2016. Vânzările de dispozitive conectate (smartwach-uri, brăţări fitness, roboţi, ceasuri pentru copii, ochelari VR, console gaming, smart TV) au crescut de 6 ori în ultimul trimestru al anului comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, Orange România înregistrând aproape 80 de referinţe pe această categorie de produs.

O tendinţă accelerată a fost marcată şi în privinţa obiectelor conectate pentru casă, unde creşterea faţă de trimestrul 4 al anului precedent este de 5 ori mai mare.